Skip to main content
Orzo met spinazie, cherrytomaten en grana padano

Orzo met spinazie, cherrytomaten en grana padano

Een heerlijk zacht en romig Italiaans gerecht

4.0
(3,7 k)

Dit gerecht is een snelle variant van een risotto. Met de groene spinazie, witte orzo en rode tomaatjes breng je de kleuren van de Italiaanse vlag op je bord! De grana padano, het jongere en iets zachtere broertje van de bekende parmezaanse kaas, brengt het geheel op smaak.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Gluten
Œuf
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation20 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire
quantité

½ pièce(s)

Échalote

1 pièce(s)

Gousse d'ail

125 g

Tomates cerises rouges

85 g

Orzo

(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

1 cc

Paprika en poudre

1 cc

Origan séché

125 leaves

Épinards

(Peut contenir : Céleri)

25 g

Grana Padano râpé

(Contient: Œuf, Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

à votre convenance

Poivre et sel

/ par portion
Calories569 kcal
Énergie (kJ)2380.7 kJ
Graisses18 g
Graisses saturées10 g
Glucides72 g
Fibres alimentaires9 g
Protéines23 g
Poêle avec couvercle
Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

1

Kook 175 ml water per persoon voor de orzo. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaten doormidden.

Schenk water bij de orzo.
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk het kokende water over de orzo, bestrooi met zout en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Bak de cherrytomaten met de kruiden.
3

Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de cherrytomaten met het paprikapoeder en oregano 3 minuten op middelhoog vuur. Scheur de spinazie in delen boven de pan klein en laat al roerende slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om.

4

Voeg de helft van de grana padano toe aan de groenten en laat al roerende smelten. Voeg de orzo toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige grana padano.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes