Skip to main content
Orzo met kabeljauw, gemengde kool en champignons

Orzo met kabeljauw, gemengde kool en champignons

Versier met knapperige pijnboompitten

3.4
(570)

Houden je kinderen niet zo van knoflook? Laat deze dan weg uit het recept.

Labels:
Eiwitrijk
Bron van vezels
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Vis
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½

Sjalot

½

Knoflookteen

85 gram

Orzo

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

75 gram

Champignons

150 gram

Prei en witte kool

100 gram

Kabeljauwstukken

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)724 kcal
Energie (kJ)3029.2 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten71 g
Vezels11 g
Eiwitten37 g

Benodigdheden

Deksel
Koekenpan
Pan
Keukenpapier
Bord

Instructies

Rooster de pijnboompitten bruin
1

Bereid de bouillon. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn.

Voeg de bouillon toe
3

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de helft van de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 10 – 12 minuten. Roer tussendoor goed over de bodem.

4

Verhit de overige roomboter in de wok of hapjespan met deksel en fruit de overige sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kool en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en laat, afgedekt, 5 minuten smoren. Voeg daarna de champignons toe en bak, zonder deksel, 4 minuten op middelhoog vuur.

Bak de kabeljauw
5

Dep ondertussen met keukenpapier de kabeljauw droog. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwstukken 3 minuten aan elke kant en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de orzo en de groenten over de borden. Garneer met de pijnboompitten en serveer met de kabeljauw.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders