Orzo met broccoli en grana padano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met broccoli en grana padano

Orzo met broccoli en grana padano

met verse citroentijm en zonnebloempitten

Wat maakt broccoli een supergroente - de grote hoeveelheid aan a) vitaminen, b) vezels of c) ijzer? (Het juiste antwoord is: a, b én c!)

Labels:
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Broccoli

2.5 gram

Verse citroentijm

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Zonnebloempitten

85 gram

Orzo

25 gram

Grana Padanovlokken

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)600 kcal
Energie (kJ)2510 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers6 g
Vezels7.8 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de broccoli. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de blaadjes van de citroentijm en snijd fijn.

Roosteren
2

Verhit een wok of hapjespan zonder olie op hoog vuur. Rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Orzo bereiden
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan en fruit de helft van de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de citroentijm en orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Broccoli koken
4

Kook ondertussen de broccoli 6 - 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de andere helft van de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de broccoli toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat 200 gram broccoli meer dan de ADH vitamine C bevat? Perfect om je afweersysteem een boost te geven!

Op smaak brengen
5

Voeg de broccoli en de helft van de grana padano vlokken toe aan de orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Wil je het gerecht iets meer pit geven? Voeg dan een theelepel harissa of sambal toe.

Serveren
6

Verdeel de orzo met broccoli over de borden en bestrooi met de zonnebloempitten en de overige grana padano vlokken.

Tip: In dit recept gebruik je 25 gram grana padano per persoon - zo krijg je al een kwart van de ADH calcium binnen.