Skip to main content
Orzo à la Fata Morgana

Orzo à la Fata Morgana

met rundergehakt en Midden-Oosterse kruiden

Orzo is eigenlijk een perfect canvas voor smaken. Door zijn kleine formaat neemt het gemakkelijk de heerlijke aroma's van kruiden en sauzen op.

Labels:
Famille
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Prei

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½

Tomatenpuree

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten: Mosterd, Soja, Gluten, Ei, Selderij)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3359 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten37.3 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten76.6 g
waarvan suikers21.9 g
Vezels10.6 g
Eiwitten36.2 g
Zout2.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium596.4 mg
Calcium61.8 mg
Iron1 mg
Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
  • Kook de orzo in de bouillon, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog (zie Tip). Schep regelmatig om.

Tip: Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Gehakt bakken
2
  • Verhit een klontje boter in een grote sauteerpan op middelmatig vuur. Fruit de ui, knoflook, Midden-Oosterse kruidenmix en rode peper 2 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en het gehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Snijd ondertussen de prei in halve ringen.
Afmaken
3
  • Voeg de prei en de paprika toe aan de sauteerpan en bak, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur.
  • Voeg de zwarte balsamicoazijn en de orzo toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de helft van de mascarpone toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden en schep de overige mascarpone erbovenop.
  • Garneer met de geraspte kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders