
Orecchiette met pesto en witte grillkaas
met geroosterde kerstomaten, tomaat en ui
Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
100 gram
Witte grillkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
65 gram
Rode kerstomaten
40 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
90 gram
Orecchiette
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
0.12 stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng water aan de kook met 1/4 bouillonblokje per persoon in een ruime pot met deksel voor de linguine.
- Snijd de ui en de tomaat in partjes.
- Meng in een ovenschaal de kerstomaten, de tomaat en de ui met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

- Rooster de groenten 12 - 15 minuten in de oven.
- Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pot met deksel (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
- Snijd de verse bladpeterselie fijn.
Tip: Let je op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken, of knip de linguine fijn en meng het in een soep.

- Snijd de witte grillkaas in 3 sneetjes per persoon en dep goed droog met keukenpapier.
- Verhit een pan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de witte grillkaas 2 - 3 minuten per kant.
- De witte grillkaas is klaar als hij goudbruin is (zie Tip).
- De pan zal steeds heter worden, dus zet het vuur tijdens het bakken steeds iets lager als je het gevoel hebt dat het te snel gaat.
Tip: Bak de witte grillkaas pas als de rest van het gerecht bijna klaar is. Dan kun je de witte grillkaas direct uit de pan serveren en is hij op z'n best: krokant vanbuiten en lekker mals vanbinnen.

- Meng de ovengroenten en groene pesto met de linguine.
- Meng ook de achtergebleven sappen uit de ovenschaal erdoorheen.
- Verdeel de linguine over diepe borden.
- Leg de witte grillkaas erop. Garneer met de verse bladpeterselie.