Skip to main content
Oosterse wok met varkenshaasreepjes, champignons en peultjes
Oosterse wok met varkenshaasreepjes, champignons en peultjes

Oosterse wok met varkenshaasreepjes, champignons en peultjes

Snelle en smaakvolle Oosterse maaltijd met malse varkenshaas

3.8
(3,1K)

Deze snelle wokschotel zet je in een handomdraai op tafel. De varkenshaasreepjes hoef je niet lang te bakken. De varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug bevindt. Het middelste gedeelte van deze spier wordt als het lekkerste beschouwd, en wordt vaak rosé gebakken en geserveerd.

Labels:
Pittig
Allergenen:
Gluten
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Ui

¼ cm

Verse gember

¼

Rode peper

1

Knoflookteen

125 gram

Champignons

120 gram

Varkenshaaspuntjes

70 gram

Noedels

(Bevat: Gluten)

75 gram

Peultjes

1.5 zakje(s)

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)591 kcal
Energie (kJ)2472.7 kJ
Vetten13 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten76 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon voor de noedels in een pan met deksel.

Snijd de groenten.
2

Snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakken.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok en roerbak de varkenshaasreepjes met de helft van de gember en de helft van de knoflook 2 tot 3 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok en fruit de ui, rode peper, overige knoflook en overige gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Kook de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de varkenshaasreepjes toe en breng op smaak met peper en zout.
6

Voeg de peultjes, sojasaus, witte wijnazijn en honing toe aan de champignons en roerbak 3 minuten. Voeg de noedels toe en roerbak 1 minuut. Voeg de varkensaasreepjes, inclusief het bakvocht toe, en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel het gerecht over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders