topBanner
Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

met komkommer, verse munt en zoet-pittige chilisaus

Lees meer

De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Labels:Lekker snelBalansVeggie
Allergenen:EiGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Rode ui

150 gram

Oosterse groentemix

2 tl

Gedroogde laos

2 tl

Gemalen citroengras

160 gram

Vegetarische kipstukjes

(BevatEi, Glutenbevattende granen, Soja)

100 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

½ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Verse munt

½ stuk(s)

Limoen

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2179 kJ
Energie (kcal)521 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de knoflook en rode ui 1 - 2 minuten aan. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 6 - 7 minuten.

3

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de laos en het gemalen citroengras 1 minuut aan. Voeg de vegetarische kipstukjes toe aan de koekenpan en bak in 5 - 6 minuten knapperig. Kook de noedels in 3 - 4 minuten gaar in de pan met deksel. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.

4

Snijd de muntblaadjes fijn en de limoen in partjes. Meng de vegetarische kipstukjes, noedels, komkommer, sojasaus en zoet-pittige chilisaus met de groentemix in de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de munt en limoenpartjes.