HelloFresh
topBanner
Oosterse biefstukreepjes met zilvervliesrijst

Oosterse biefstukreepjes met zilvervliesrijst

met spitskool in zoete Aziatische saus

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Quick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 cm

Verse gember

2 stuks

Knoflookteen

200 g

Biefstukpuntjes

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

170 g

Zilvervliesrijst

½ stuks

Rode peper

250 g

Kastanjechampignons

200 g

Spitskool

1 zakje

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2960 kJ
Energie (kcal)708 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Rasp
Koekenpan
Wok of hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.Snijd fijn of rasp de gember en de knoflook.Snijd de biefstukpuntjes in reepjes van dezelfde grootte zodat ze gelijk garen.Meng in een kom de olijfolie, suiker, sojasaus, gember, de helft van de knoflook en biefstukreepjes en laat de smaken intrekken.

2

Voeg de rijst toe aan de pan met deksel, breng opnieuw aan de kook en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.Snijd de kastanjechampignons in kwarten.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de kastanjechampignons met de rode peper 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Verhit de andere helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.Voeg de knoflook en spitskool toe en bak 5 - 8 minuten afgedekt. Voeg de zoete Aziatische saus toe en verwarm nog kort zonder deksel.

4

Voeg de biefstukreepjes met marinade toe aan de pan met kastanjechampignons.Bak de biefstukreepjes met marinade 2 - 4 minuten.Verdeel de rijst over kommen, schep de biefstukreepjes met kastanjechampignons aan een kant.Schep de spitskool aan de andere kant.