Oosters vispakketje met heekfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosters vispakketje met heekfilet

Oosters vispakketje met heekfilet

met kruidenrijst, sperziebonen en pinda's

Wist jij dat heek ook wel mooie meid wordt genoemd?

Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

0.68 stuk(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Sperziebonen

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

1 stuk(s)

Heekfilet

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

150 gram

Jasmijnrijst

5 gram

Verse koriander en munt

10 gram

Gezouten pinda's

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)533 kcal
Energie (kJ)2229 kJ
Vetten7 g
waarvan verzadigd1 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers8 g
Vezels7.9 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng, in één pan met deksel, ruim water aan de kook voor zowel de rijst als de sperziebonen.

Snijden
2

Snijd de knoflook in hele dunne plakjes. Snijd de bosui in dunne ringen en bewaar het groene en witte gedeelte apart van elkaar. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.

Vispakketjes maken
3

Scheur 1 vel aluminiumfolie af per persoon van ongeveer 30 bij 30 cm. Verdeel hier de paprikareepjes over en besprenkel met de zoet-pittige chilisaus. Leg de heekfilet met de huid naar beneden op de paprika en bedek met de Vietnamese saus, het witte deel van de bosui en de knoflookplakjes. Bestrooi met peper en zout en vouw dicht tot een pakketje. Bak de vispakketjes 12 - 15 minuten in de oven.

Rijst koken
4

Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen 8 - 10 minuten mee. Giet af en laat uitstomen.

Smaakmakers snijden
5

Snijd de muntblaadjes en koriander fijn. Hak de pinda's grof. Snijd de limoen in partjes. Meng de munt en koriander met de rijst en sperziebonen in de pan, en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de vispakketjes over de borden. Vouw ze half open (zie Tip) en bestrooi met het groene deel van de bosui en de pinda's. Schep de kruidenrijst met sperziebonen ernaast en schenk wat van het vocht uit het pakketje over de rijst. Garneer met de limoenpartjes.

Tip: Pas op: er kan hete stoom uit de pakketjes komen!