topBanner
Oosters vispakketje met heekfilet

Oosters vispakketje met heekfilet

met kruidenrijst, sperziebonen en pinda's

Lees meer

Wist jij dat heek ook wel mooie meid wordt genoemd?

Allergenen:VisGlutenbevattende granenSojaPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Bosui

1 stuks

Paprika

200 g

Sperziebonen

1 zakje

Zoet-pittige chilisaus

2 stuks

Heekfilet met huid

(BevatVis)

1 zakje

Vietnamese saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

170 g

Pandanrijst

10 g

Verse koriander en munt

20 g

Pinda's

(BevatPinda's)

½ stuks

Limoen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2229 kJ
Energie (kcal)533 kcal
Vetten7.0 g
waarvan verzadigd1.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng, in één pan met deksel, ruim water aan de kook voor zowel de rijst als de sperziebonen.

2

Snijd de knoflook in hele dunne plakjes. Snijd de bosui in dunne ringen en bewaar het groene en witte gedeelte apart van elkaar. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.

3

Scheur 1 vel aluminiumfolie af per persoon van ongeveer 30 bij 30 cm. Verdeel hier de paprikareepjes over en besprenkel met de zoet-pittige chilisaus. Leg de heekfilet met de huid naar beneden op de paprika en bedek met de Vietnamese saus, het witte deel van de bosui en de knoflookplakjes. Bestrooi met peper en zout en vouw dicht tot een pakketje. Bak de vispakketjes 12 - 15 minuten in de oven.

4

Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen 8 - 10 minuten mee. Giet af en laat uitstomen.

5

Snijd de muntblaadjes en koriander fijn. Hak de pinda's grof. Snijd de limoen in partjes. Meng de munt en koriander met de rijst en sperziebonen in de pan, en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de vispakketjes over de borden. Vouw ze half open en bestrooi met het groene deel van de bosui en de pinda's. Schep de kruidenrijst met sperziebonen ernaast en schenk wat van het vocht uit het pakketje over de rijst. Garneer met de limoenpartjes.