Skip to main content
Noedelsoep met gebakken pangasiusfilet
Noedelsoep met gebakken pangasiusfilet

Noedelsoep met gebakken pangasiusfilet

met Vietnamese saus en verse udonnoedels

4.3
(254)

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Soja
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

65 gram

Champignons

100 gram

Spitskool en broccoli

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Tarwe)

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat: Tarwe, Soja)

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

100 ml

Kokend water

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Pikante rode saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2003 kJ
Energie (kcal)479 kcal
Vetten17.6 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten47.6 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels13.5 g
Eiwitten31.5 g
Zout3.4 g
Potassium275.9 mg
Calcium34 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Soeppan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon en voeg de aangegeven hoeveelheid kokend water toe.
  • Snipper de ui en snijd de champignons in kwarten.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
Soep maken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppot op middelhoog vuur. Fruit de gemberpuree en ui  2 - 3 minuten.
  • Voeg de wortel en de groentemix toe. Bak 2 minuten al roerend. 
  • Voeg de bouillon toe en kook 3 - 4 minuten.
  • Voeg de noedels en champignons toe en kook nog 3 - 4 minuten.
Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier.
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de Vietnamese saus door de soep. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Voeg sambal naar smaak toe als je de soep wat pikanter wil hebben.
  • Verdeel de soep over de soepkommen en serveer de vis erop.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders