Niet gebruiken - Vegetarische moussaka met knoflookbrood
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Niet gebruiken - Vegetarische moussaka met knoflookbrood

Niet gebruiken - Vegetarische moussaka met knoflookbrood

met rode splitlinzen en courgette

Klassieke moussaka wordt met lamsgehakt gemaakt, maar in deze vegetarische versie hebben we gekozen voor rode splitlinzen- een goede bron van eiwit, ijzer én B-vitaminen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

0.48 tl

Gemalen kaneel

Tomatenpuree

25 gram

Rode splitlinzen

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Bruine basterdsuiker

125 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)617 kcal
Energie (kJ)2580 kJ
Vetten47.6 g
waarvan verzadigd18.4 g
Koolhydraten30 g
waarvan suikers24.8 g
Vezels7.5 g
Eiwitten13.6 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Ovenschaal

Instructies

Couper les légumes
1

Préchauffez le four à 200 degrés et préparez le bouillon. Coupez l’aubergine dans la largeur en demi-rondelles de 1/2 cm d’épaisseur. Mélangez-les à l'huile de tournesol dans le bol. Salez et poivrez. Émincez l’oignon. Taillez la courgette en dés de 1/2 cm d'épaisseur. Écrasez ou émincez l'ail.

Cuire les légumes
2

Faites chauffer la moitié de l’huile d’olive à feu moyen dans la sauteuse. Ajouter l'oignon et faites-le cuire 3 minutes. Ajoutez la courgette, salez et poivrez et poursuivez la cuisson 5 minutes. Ajoutez la moitié de l’ail, l’origan, la cannelle et le concentré de tomates. Remuez bien et poursuivrez la cuisson 2 minutes.

Cuire les lentilles
3

Ajoutez les lentilles corail, le vinaigre balsamique noir, les cubes de tomates, le bouillon et la cassonade. Remuez bien, portez à ébullition, baissez le feu sur doux et laissez mijoter 20 à 25 minutes. Remuez régulièrement pour éviter que les lentilles n'accrochent.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?

Rôtir l'aubergine
4

Pendant ce temps, disposez les rondelles d’aubergine sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Enfournez-les 10 à 15 minutes. Dans le petit bol, mélangez le reste d'huile d'olive et d'ail pour en faire une huile à l'ail. Salez et poivrez. Coupez la ciabatta en deux et arrosez chaque moitié d'huile à l'ail.

Cuire la moussaka
5

Mettez le mélange à base de tomates dans le plat à four et disposez les rondelles d’aubergine par-dessus. Enduisez l’aubergine de crème fraîche, puis saupoudrez de fromage vieux. Enfournez la moussaka encore 5 à 6 minutes et ajoutez le pain à l’ail lors des 2 à 3 dernières.

Servir
6

Servez la moussaka dans des assiettes creuses et présentez le pain à l’ail en accompagnement.

Tip: Dit gerecht zit vol ijzer! Vooral door de splitlinzen, de bruine ciabatta en de grote hoeveelheid groente. IJzer ondersteunt een gezond energieniveau en is extra belangrijk voor als je geen vlees eet.