Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté
met satésaus, zoetzure komkommer en kroepoek
Labels:
Familie
•Lekker snel
Allergenen:
Pinda's
•Soja
•Gluten
•Tarwe
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
2 stuk(s)
Kipfilet
1 zakje(s)
Nasi-bami kruidenmix
120 gram
Satésaus
(Bevat Pinda's, Soja, Gluten, Tarwe)
150 gram
Basmatirijst
4 stuk(s)
Spies
2 stuk(s)
Wortel
50 gram
Vegetarische kroepoek
(Bevat Tarwe, Gluten)
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Ui
Zelf toevoegen
2 el
Ketjap manis
1 el
Wittewijnazijn
½ stuk(s)
Kippenbouillonblokje
2 el
Olijfolie
2 tl
Suiker
10 ml
Melk
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Energie (kJ)3615 kJ
Energie (kcal)864 kcal
Energie (kJ)3615 kJ
Energie (kcal)864 kcal
Vetten30.1 g
Vetten30.1 g
waarvan verzadigd5.1 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten108.5 g
Koolhydraten108.5 g
waarvan suikers31.2 g
waarvan suikers31.2 g
Vezels6 g
Vezels6 g
Eiwitten38 g
Eiwitten38 g
Zout4.2 g
Zout4.2 g
Benodigdheden
•Grote kom
•Pan met deksel
•Kom
•Hapjespan
•Koekenpan
•Steelpan
Instructies
1
- Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst (zie Tip).
- Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el olijfolie met 3/4 tl nasi-bami kruidenmix.
- Snijd de kipfilet in twee stukken, meng door de marinade en laat staan tot gebruik.
- Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege.
2
- Schil of was de wortel en snijd in halve plakken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur in een grote wok of hapjespan.
- Fruit de ui, knoflook, wortelplakjes en 3/4 tl nasi-bami kruidenmix per persoon 5 - 7 minuten.
- Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en voeg de komkommer toe. Breng op smaak met zout en houd apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
3
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rijg elk stuk kipfilet aan een satéprikker.
- Bak de kipsatés in 6 - 8 minuten rondom bruin.
- Voeg de uitgestoomde rijst toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 5 minuten mee.
- Voeg 1 el ketjap per persoon toe en bak het geheel 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
4
- Verhit de satésaus in een steelpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje melk per persoon toe. Meng tot één geheel.
- Verdeel de nasi goreng over de borden. Leg er 2 kipsatés per persoon naast.
- Serveer met de satésaus, zoetzure komkommer en kroepoek.
Let op: de satésaus is licht pittig. Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Serveer de satésaus dan apart. Houd je juist van pittig? Voeg dan naar smaak sambal toe.