Wanneer de grote chef de pinda’s heeft gehakt, kun jij een deel hiervan over het gerecht strooien! Of help nog meer door de pinda’s in tweeën te verdelen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Surinaamse rijst
½
Ui
1
Knoflookteen
100 gram
Kipfiletreepjes met baharat
225 gram
Peen & kool
1 tl
Gemalen korianderzaad
20 gram
Pinda's
1 el
Zonnebloemolie
1.5 el
Ketjap manis
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Kook 200 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de Surinaamse rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de kipfiletreepjes 4 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de mix van Chinese kool en peen, korianderzaad, zoete ketjap en witte wijnazijn toe en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de gekookte rijst en kipfiletreepjes toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Hak ondertussen de pinda’s grof en voeg de helft van de pinda’s toe aan de nasi.
Verdeel de nasi over de borden en bestrooi met de overige pinda’s.