Skip to main content
Buffelmozzarella en spinazie uit de oven
Buffelmozzarella en spinazie uit de oven

Buffelmozzarella en spinazie uit de oven

Met parelcouscous, tomaat, dille en pijnboompitten

Met tomaat, dille en pijnboompitten geef je deze parelcouscous een frisse, mediterrane twist. De romige buffelmozzarella smelt je kort in de oven met de gebakken spinazie en serveer je op de parelcouscous. De rijke smaak van de mozzarella komt zo nog beter tot zijn recht.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 gram

Pijnboompitten

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

200 gram

Spinazie

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Tomaat

4 bosje(s)

Verse dille

85 gram

Parelcouscous

60 gram

Buffelmozzarella

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

¼ el

Roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2837 kJ
Energie (kcal)678 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels9 g
Eiwitten30 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Koekenpan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon voor de parelcouscous. Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze bruin zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijden
2

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en snipper de sjalot. Scheur de spinazie klein. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten. Snijd de tomaat in kleine blokjes van ongeveer 1 cm en snijd de verse dille fijn.

Parelcouscous koken
3

Verhit de roomboter in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerend 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog, roer regelmatig door. Voeg extra water toe als de couscous te droog wordt. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Roerbakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de knoflook en de sjalot 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout.

In de oven
5

Schep de spinazie met een schuimspaan uit de wok of hapjespan en verdeel over de bodem van een kleine ovenschaal. Maak per persoon een kuiltje in het midden van de spinazie en verdeel de buffelmozzarella hierover. Breng nogmaals op smaak met peper en zout en bak de spinazie met mozzarella 5 – 6 minuten in de oven, of tot de mozzarella net begint te smelten.

Serveren
6

Meng de tomaat, de dille en ¼ tl limoenrasp per persoon door de parelcouscous en breng op smaak met peper. Verdeel de parelcouscous over de borden en schep de spinazie met mozzarella er met een schuimspaan bovenop. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en serveer met een partje limoen.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes