Skip to main content
Chocolademousse met appelsiencoulis
Chocolademousse met appelsiencoulis

Chocolademousse met appelsiencoulis

met rozemarijn-kerstbomen en gezouten amandelen

Met deze klassieke combinatie van chocolade met appelsien maak je gegarandeerd indruk op je gasten.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

1 takje(s)

Verse rozemarijn

10 gram

Bloemsuiker

(Kan bevatten: Gluten, Noten, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja)

1 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

⅕ tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1763 kJ
Energie (kcal)421 kcal
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten35.2 g
waarvan suikers33.6 g
Vezels3.5 g
Eiwitten5.1 g
Zout0.6 g
Potassium135.8 mg
Calcium30 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Kom
Steelpan
Hittebestendige kom
Mixer
Mixer

Instructies

Appelsiencoulis maken
1
  • Was de appelsien en snijd met een dunschiller of scherp mesje van elke appelsien van boven naar beneden een lange schil af (zonder wit).
  • Pers de appelsien uit boven een steelpan. 
  • Knip van elk rozemarijntakje een stukje van 2 cm af en bewaar ter decoratie.
  • Verhit het appelsiensap in de steelpan met de schillen, de overige rozemarijn en 1/2 el suiker per persoon op middelhoog vuur. Kook het appelsiensap ongeveer 15 minuten, of tot het stroperig wordt (zie Tip).
  • Schenk de siroop in een kom en bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip: Voeg eventueel een extra eetlepel suiker toe of verhoog het vuur als de coulis niet stroperig wordt. 

Chocolade smelten
2
  • Breng een laagje water aan de kook in een tweede steelpan. Draai daarna het vuur laag. 
  • Zet een hittebestendige kom bovenop de steelpan, maar zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocoladedruppels au bain-marie smelten in de kom. 
  • Roer de chocolade goed door en voeg een klein snuifje zout toe. Zet apart tot het afgekoeld, maar nog wel vloeibaar is.
Mengen
3
  • Klop in een grote kom de room met een mixer tot er stevige pieken ontstaan (zie Tip). Haal 1/3 van de slagroom uit de kom en bewaar apart.  
  • Spatel voorzichtig 1/3 van de chocolade door de slagroom in de grote kom tot er geen klontjes meer zijn.
  • Herhaal dit tot de chocolade op is.
  • Verdeel de achtergehouden slagroom over glaasjes. Schep hierop de chocolademousse. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Tip: Zorg dat de kom en mixer goed schoon zijn en dat de room koud is. Dat maakt het kloppen gemakkelijker.

Serveren
4
  • Hak de gezouten amandelen grof.
  • Verwijder de appelsienschil en rozemarijntakjes uit de coulis (zie Tip).
  • Verdeel de appelsiencoulis over de chocolademousse.
  • Garneer met de gezouten amandelen. 
  • Steek de achtergehouden rozemarijntakjes met de blaadjes naar beneden in de chocolademousse. Bestrooi met wat bloemsuiker voor een sneeuweffect. 

Tip: Houd je van een extra intense appelsiensmaak? Snijd de appelsienschil uit de coulis dan in de lengte in dunne reepjes en gebruik deze als garnering. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette
Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

met geroosterde wortel, spinazie en rozijnen
Gigli met Midden-Oosterse kruiden

Gigli met Midden-Oosterse kruiden

met witte kaas en spinazie
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

Met avocado, sinaasappel, komkommer
Parelcouscous met geroosterde paprika en witte kaas

Parelcouscous met geroosterde paprika en witte kaas

met gekleurde wortel, volle yoghurt en amandelen
Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

met witte rijst, sperziebonen en gomasio
Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

met venkel, gele paprika en cherrytomaten
Rijsttaart met verse slagroom

Rijsttaart met verse slagroom

+/- 12 stukken
Burger op z'n Aziatisch met zoete kippendij

Burger op z'n Aziatisch met zoete kippendij

met appelsiensalade, frietjes en limoenmayonaise
Banaanpannenkoeken

Banaanpannenkoeken

met kaneel en honing
Pizza bianco met geitenkaas en perzik

Pizza bianco met geitenkaas en perzik

met een romige bloemkoolsaus
Veggie + Protein - Penne met rundergehaktballetjes als extra

Veggie + Protein - Penne met rundergehaktballetjes als extra

met aubergine-roomsaus en semi-gedroogde tomaten
Luxe geitenkaas in bladerdeeg met cranberrychutney

Luxe geitenkaas in bladerdeeg met cranberrychutney

met knoflook-rozemarijn aardappeltjes en haricots-vertssalade
Kip in rozemarijnkorst met couscous

Kip in rozemarijnkorst met couscous

met courgette en geroosterde paprika
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Garnalenspiezen met mediterraanse bulgursalade

Garnalenspiezen met mediterraanse bulgursalade

met rozemarijnolie en yoghurt

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tortellonisoep met spinazie op z'n Italiaans

Tortellonisoep met spinazie op z'n Italiaans

met Italiaanse kaas en basilicumcrème
Noedels op z'n Singaporees met garnalen en buikspek

Noedels op z'n Singaporees met garnalen en buikspek

geïnspireerd op Hokkien Mee, met gefrituurde uitjes en limoen
Biefstukreepjes à la lomo saltado met frietjes

Biefstukreepjes à la lomo saltado met frietjes

Peruaanse klassieker, met tomaat, peterselie en paprika
Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

met rijst, rode peper en gele currykruiden
Romige groenelinzenstoof met pecorino

Romige groenelinzenstoof met pecorino

met boerenkool en knoflook-maanzaadbroodje
Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, abrikozenchutney en verse kruiden
Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

met zoete aardappel, citroen, amandelen en komkommer
Entrecote met appelsiengeglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met appelsiengeglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uiensaus en komkommersalade
Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

met geroosterde aubergine, botersla en cashewstukjes
Kaasschnitzel met knoflookpatatjes

Kaasschnitzel met knoflookpatatjes

met romige komkommer-appelsalade en verse kruiden
Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

met jalapeño, rode kool en verse kruiden
Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

met kappertjes, sperziebonen en verse dille
Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

met knoflookrijst, paksoi en wortel
Worstenbroodjes op z'n Vlaams

Worstenbroodjes op z'n Vlaams

met zelfgemaakte appelmoes en rauwkost
Romige zoete-aardappeldahl met naan

Romige zoete-aardappeldahl met naan

met pompoenpittensalsa, limoen en spinazie
Stir-fry met pikante tempeh in zoete Aziatische saus

Stir-fry met pikante tempeh in zoete Aziatische saus

met patatjes en groenten
Kippendijreepjes in gele currysaus

Kippendijreepjes in gele currysaus

met bloemkoolrijst en paprika
Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

met zoetzure rauwkost, zoete Aziatische saus en gomasio