Skip to main content
Zoete kip met verschillende wortels
Zoete kip met verschillende wortels

Zoete kip met verschillende wortels

3.7
(916)

Eerder vertelde we je dat je wortels in verschillende soorten en maten hebt. In dit gerecht gebruik je oranje peen en witte pastinaak. Dat laatste is een witte winterwortel en heeft een zoete smaak. Yummy!

Labels:
Pour le plaisir des enfants

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼

Perssinaasappel

2 takje(s)

Verse rozemarijn

100 gram

Kipfilethaasjes

100 gram

Wortel

150 gram

Pastinaak

250 gram

Vastkokende aardappelen

Zelf toevoegen

½ el

Honing

½ tl

Bruine suiker

½

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)664 kcal
Energie (kJ)2778.2 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten88 g
Vezels16 g
Eiwitten29 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Film plastique
Deksel
Grote pan
Koekenpan

Instructies

1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Pers het sap van de sinaasappel uit. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd of hak fijn.

Marineer de kipfilethaasjes.
2

Marineer de kipfilethaasjes met 1 el sinaasappelsap per persoon, de honing, de bruine basterdsuiker, de helft van de rozemarijn, peper en zout. Dek de kipfilethaasjes dit af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.

Snijd de pastinaak in even grote stukken.
3

Snijd de peen in parten. Schil de pastinaak en aardappelen (musica) en snijd ook in parten. Zorg hierbij dat alle parten ongeveer even groot zijn.

4

Kook de aardappelen en pastinaak met het groentenbouillonblokje 10 minuten in de pan met deksel. Voeg halverwege de peen toe. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de kipfilethaasjes.
5

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel. Bak de kipfilethaasjes aan beide kanten 1 minuut op hoog vuur en laat vervolgens 5 minuten op laag vuur afgedekt sudderen.

6

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de peen, pastinaak en aardappelen 5 minuten op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Schep de groenten en aardappelen op het bord en serveer met de zoete kipfilethaasjes. Bestrooi met de overige rozemarijn.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Je draait zelf de gehaktballen!
Rundertartaar met gekarameliseerde witlof, nicola aardappelen en frisse salade

Rundertartaar met gekarameliseerde witlof, nicola aardappelen en frisse salade

Smaakvolle salade met gele en rode semi-zongedroogde tomaten
Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Extra in de 5-maaltijdenbox
Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Een combinatie van spaghetti uit Italië en feta uit Griekenland
Kruidige pompoensoep met grana padano en pompoenpitbrood

Kruidige pompoensoep met grana padano en pompoenpitbrood

Het brood is gemaakt van spelt
Oosterse biefstukpuntjes met udonnoedels en paksoi

Oosterse biefstukpuntjes met udonnoedels en paksoi

Op smaak gebracht met verse kruiden en gember
Andijviestamppot met worst van Brandt & Levie

Andijviestamppot met worst van Brandt & Levie

Geserveerd met gebakken sjalot en kruidenkaasblokjes
Waterkers-courgettesoep met serranoham en Mediterraan kaasbroodje

Waterkers-courgettesoep met serranoham en Mediterraan kaasbroodje

De heerlijke Spaanse serranoham geeft de soep een extra rijke smaak
Oosterse biefstukreepjes met gele rozijnen-pittenrijst

Oosterse biefstukreepjes met gele rozijnen-pittenrijst

Een smaakvol gerecht door verse kruiden en nootachtige kurkuma
Witte asperges met zachtgekookt ei, boeren stolwijker kaas en cress

Witte asperges met zachtgekookt ei, boeren stolwijker kaas en cress

Zachte Hollandse witte asperges op traditionele wijze bereid
Thaise burgers met salade met Oosterse dressing en  noedels

Thaise burgers met salade met Oosterse dressing en noedels

De burgers zijn alvast voorgekruid
Kruidige dahl met spinazie, bataat en yoghurt

Kruidige dahl met spinazie, bataat en yoghurt

Traditioneel Indiaas gerecht met een toefje frisse yoghurt
Zoete wortel–linzensoep met crème fraîche en naanbrood

Zoete wortel–linzensoep met crème fraîche en naanbrood

Heerlijk kruidige, stevige soep met verfrissende en zachte crème fraîche
Gigli met gehaktballetjes en tomatensaus

Gigli met gehaktballetjes en tomatensaus

Geserveerd met een frisse salade van mesclun
Kruidige rijst met verse kurkumawortel, omeletreepjes en honingpinda’s

Kruidige rijst met verse kurkumawortel, omeletreepjes en honingpinda’s

De kurkuma geeft dit gerecht niet alleen een heerlijke smaak, maar ook nog eens een prachtige gele kleur.
Vegetarische penne bolognese met linzen en pecorino

Vegetarische penne bolognese met linzen en pecorino

Met volkoren penne en pecorino uit Italië
Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Een Spaanse omelet van ei en aardappelen
Aardappeltortilla met een salade van geroosterde groenten

Aardappeltortilla met een salade van geroosterde groenten

Met aubergine, gele paprika en tomaat
Gebakken scholfilet met geglaceerde bospeen en aardappelpuree

Gebakken scholfilet met geglaceerde bospeen en aardappelpuree

De puree is op smaak gebracht met citroen en bieslook
Worst van Brandt & Levie met koolsalade en een bruin broodje

Worst van Brandt & Levie met koolsalade en een bruin broodje

Een zoete salade met wortel, appel en rozijnen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

met mesclunsalade met honing-mosterddressing
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Kruidige kippensoep met kokos

Kruidige kippensoep met kokos

met paksoi, wortel en patatjes
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Luxe kalfsstoof met ovenfriet

Luxe kalfsstoof met ovenfriet

met peer-witlofsalade en cranberrychutney
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en mini-romatomaat
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Kalfsstoof met aardappelpuree

Kalfsstoof met aardappelpuree

met spekjes, kastanjechampignons en een salade
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Zalmfilet met zure room en bieslooksaus

Zalmfilet met zure room en bieslooksaus

met aardappelpuree en tomaat-komkommersalade
Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

met veldsla, komkommer en paprika
Orzo à la Fata Morgana

Orzo à la Fata Morgana

met rundergehakt en Midden-Oosterse kruiden
Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

met gefrituurde uitjes, uienchutney en gekaramelliseerde ui
Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

met bloedrode appel en aardappelpuree
Loaded burritobowl met steak, avocado en salsa

Loaded burritobowl met steak, avocado en salsa

met cheesy nacho's, zure room en kruidige rijst
Fusion kipgehaktbrood met kokos-currynoedels

Fusion kipgehaktbrood met kokos-currynoedels

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

met patatjes, peterselie en geroosterde groenten
Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

met gele rijst, wortel en courgette
Flammkuchen met betoverde basilicumcrème en monsterlijke mozzarella

Flammkuchen met betoverde basilicumcrème en monsterlijke mozzarella

met courgettelinten en verschrikkelijk verse tomaat-rucolasalade
Taco's met rundergehakt

Taco's met rundergehakt

met zure room en salsa
Bulgurbowl met harissa, portobello en pikante yoghurtsaus

Bulgurbowl met harissa, portobello en pikante yoghurtsaus

met smokey kikkererwten en tomaat-komkommersalade
De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

met mozzarella, appel en prei
Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

met broccolini in ontbijtspek en geroosterde bloemkool
Garnalen met noedelsoep à la laksa en Thais basilicum

Garnalen met noedelsoep à la laksa en Thais basilicum

in kruidige kokosbouillon met vers citroengras en courgette
Kabeljauwfilet in kappertjesbotersaus met zeekraal-mafaldine

Kabeljauwfilet in kappertjesbotersaus met zeekraal-mafaldine

met citroen, broccoli en Siciliaanse kruiden
Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

met bruschettadip en aubergine-rucolasalade
Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

met freaky frietjes en witloofsalade
Plantaardige kipstukjes in curry-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in curry-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Cottage pie met varkensgehakt en Goudse kaas

Cottage pie met varkensgehakt en Goudse kaas

met courgette, paprika en mais