Skip to main content
Mosselen in mediterrane tomatenbouillon
Mosselen in mediterrane tomatenbouillon

Mosselen in mediterrane tomatenbouillon

Met zuurdesembrood

Dit mosselgerecht is geïnspireerd door cioppino, een traditionele visstoof uit San Francisco, die wordt gemaakt met de vangst van de dag en mediterrane groenten. In dit recept maak je eerst zelf een tomatenbouillon, waar je de mosselen vervolgens in stoomt. Neeltje Jans is onze leverancier van echte Zeeuwse mosselen. Kijk op onze blog voor het verslag van ons bezoek in Zeeland!

Labels:
Calorie Smart
Manger en premier
Allergenen:
Gluten
Soja
Sesamzaad
Weekdieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

(Bevat: Gluten, Soja, Sesamzaad)

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ blik(ken)

Tomatenpuree

½ tl

Gedroogde oregano

1 tl

Gemalen venkelzaad

750 gram

Mosselen

(Bevat: Weekdieren)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

150 ml

Groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2640 kJ
Energie (kcal)631 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers8.6 g
Vezels6 g
Eiwitten27 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Oven
Grote pan
Hapjespan met deksel

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en bereid de bouillon. Bak het zuurdesembrood 7 – 9 minuten in de oven.

Smaakmakers fruiten
2

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot, de knoflook en de rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 4 minuten. Voeg het venkelzaad en de oregano toe en bak nog 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Bouillon bereiden
3

Voeg de groentebouillon en 50 ml water per persoon toe aan de pan en kook 15 – 20 minuten op middelhoog vuur. Laat de tomaat de laatste 8 minuten meekoken. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Mosselen koken
4

Spoel de mosselen goed af onder de koude kraan. Verhit de overige olijfolie in een grote wok of hapjespan met deksel. Voeg de mosselen en 1 soeplepel per persoon van de tomatenbouillon toe en verhit, afgedekt, 4 minuten op middelhoog vuur (zie tip), of totdat de mosselen open zijn. Gooi mosselen die niet open gaan weg.

Op smaak brengen
5

Voeg de rest van de bouillon toe aan de wok of hapjespan met deksel en kook nog 3 – 4 minuten op laag vuur. Schep regelmatig om. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de tomatenbouillon en de mosselen over diepe borden en garneer met de bladpeterseleie. Serveer met het zuurdesembrood.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen