Drukke week? Met dit recept zet je snel een goede maaltijd op tafel. De linzen bevatten veel eiwitten, vezels en net als bonen veel ijzer. Sterker nog, ze bevatten zelfs meer ijzer dan bonen en zijn daarmee een goede vleesvervanger. Wist je dat linzen ook rijk zijn aan kalium? Dit draagt bij aan een goede bloeddruk. Kortom, een voedzaam recept dat vliegensvlug klaar is!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Prei
125 gram
Champignons
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat: Gluten, Soja, Milk)
½ pak(ken)
Linzen
⅓ blik(ken)
Tomatenpuree
30 gram
Rucola en veldsla
50 gram
Biologische crème fraîche
(Bevat: Milk)
25 gram
Feta
(Bevat: Milk)
1 el
Olijfolie
¾ el
Zwarte balsamicoazijn
75 ml
Groentebouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de prei in dunne halve ringen.Snijd de champignons in kwarten.Bereid de bouillon.
• Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. • Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de prei en peper en zout toe en bak 4 – 7 minuten. • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur, voeg de champignons toe, bestrooi met peper en zout en bak in 4 – 7 minuten bruin en gaar. Giet de linzen af.
• Voeg een 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenpuree toe aan de hapjespan en roerbak nog 2 minuten. • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn met peper en zout. Schep de rucola en veldsla erdoor. • Voeg de bouillon, de champignons, de linzen en de crème fraîche toe aan de hapjespan en roer door. Verhit nog 2 minuten.
• Verdeel de linzenstoof over kommen of diepe borden en verkruimel de feta erboven. • Serveer met de salade en de ciabatta.