Skip to main content
Veggie gehaktballetjes met geroosterde groenten en patatjes
Veggie gehaktballetjes met geroosterde groenten en patatjes

Veggie gehaktballetjes met geroosterde groenten en patatjes

met witte kaas, kruidendressing en Midden-Oosterse kruiden

3.8
(96)

Door de paprika's in de oven te roosteren, wordt hun smaak dieper en passen ze perfect bij verse kruiden en hartige specerijen!

Labels:
Calorie Smart
Végé
Légumes ++
Famille
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Haver
Soja
Tarwe
Gerst

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode ui

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 stuk(s)

Boulettes Very Chouettes van de Vegetarische Slager®

(Bevat: Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten: Mosterd, Selderij)

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

2 tl

Wittewijnazijn

1 el

Water

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2827 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten35.1 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten61.5 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels16.2 g
Eiwitten23.6 g
Zout2.1 g
Potassium99.9 mg
Calcium22.8 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Groenten kruiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in kwarten en snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Snijd de aubergine in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de groenten toe aan een grote kom. Voeg de krieltjes, de Midden-Oosterse kruidenmix en een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
Mengen
2
  • Verdeel de groenten en krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
  • Snijd de verse kruiden fijn en voeg toe aan een kleine kom.
  • Voeg de extra vierge olijfolie, de helft van de honing en de helft van de wittewijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Vegetarische gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de vegetarische gehaktballetjes 5 - 6 minuten. Draai regelmatig om.
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid water, de overige honing en de overige wittewijnazijn toe. Laat 1 minuut indikken.
Serveren
4
  • Verkruimel ondertussen de witte kaas.
  • Verdeel de traybake en de gehaktballetjes met saus over de borden.
  • Garneer met de kaas en besprenkel met de kruidendressing.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders