HelloFresh
topBanner
Mexicaanse taco's met kipgehakt

Mexicaanse taco's met kipgehakt

Met pittige groene peper en cheddar

Lees meer

Dit Mexicaanse gerecht vond zijn weg naar Europa via de 'taco-hype' die is ontstaan in Amerika. Voor de vulling gebruik je kleine rode kidneybonen van HAK. De bonen in stazak bevatten weinig vocht, waardoor ze een lekkere bite hebben en zo uit de zak te gebruiken zijn. Samen met de groene peper en het gehakt zorgen ze voor typisch Mexicaanse smaken.

Labels:BalansEten binnen 3 dagenOriginalQuick & easy
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

½ stuks

Groene peper

1 stuks

Groene paprika

2 stuks

Pruimtomaat

240 g

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 blik

Tomatenpuree

1 zakje

HAK kleine rode kidneybonen

6 stuks

Tacoschelpen

20 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2498 kJ
Energie (kcal)597 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd5.9 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels14 g
Eiwitten38 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de groene paprika. Snijd de groene peper fijn. Snijd de groene paprika en de tomaat in kleine blokjes.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur.

3

Voeg vervolgens de ui, groene peper, groene paprika en de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 minuten.

4

Voeg de blokjes tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 – 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Mocht je de saus nog te nat vinden, laat hem dan nog 2 – 3 minuten zonder deksel inkoken.

5

Verdeel ondertussen de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm ze 5 minuten in de oven.

6

Verdeel de taco’s over de borden en vul met het kipgehaktmengsel (zie tip), garneer met de geraspte cheddar.