Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je extra tijd? Laat de yoghurt dan eerst uitlekken in een fijne doek.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
400 gram
Vastkokende aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅔ zakje(s)
Gedroogde oregano
200 gram
Kipfilethaasjes
1 stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Komkommer
10 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevattenSelderij)50 gram
Biologische volle yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))½ stuk(s)
Olijfolie met citroen
4 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Houd genoeg ruimte over op de bakplaat of in de oven voor een ovenschaal met kip. Bak de aardappelpartjes 30 – 35 minuten in de oven.
Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom per persoon: 1 tl oregano, 1/2 el olijfolie, de helft van de knoflook en een snufje zout. Meng de kipfilethaasjes door de marinade. Zet opzij en laat de marinade intrekken tot stap 3. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm.
Leg de kipfilethaasjes in een ovenschaal of op de bakplaat naast de aardappelpartjes. Bak de kip 12 - 15 minuten mee in de oven, tot de kip gaar is. Verhit vervolgens 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 8 - 10 minuten.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer met een grove rasp. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kom de geraspte komkommer, de bladpeterselie en de overige knoflook met de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met peper en zout.
Meng in een grote kom per persoon: 1/2 tl olijfolie met citroen, 1/2 el olijfolie, peper en zout. Voeg de gebakken aardappelpartjes toe aan de kom en meng goed.
Snijd de kipfilethaasjes in reepjes. Verdeel de gebakken groenten en aardappelpartjes over de borden en leg de kipfiletreepjes ernaast. Serveer met de tzatziki.