topBanner
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten

Lees meer

Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je extra tijd? Laat de yogurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.

Labels:Balans
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Vastkokende aardappelen

1 stuks

Knoflookteen

2 tl

Gedroogde oregano

240 g

Kipfilethaasjes

½ stuks

Courgette

1 stuks

Paprika

½ stuks

Komkommer

10 g

Verse bladpeterselie

50 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuks

Citroen

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2549 kJ
Energie (kcal)609 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels7 g
Eiwitten37 g
Cholesterol0 mg
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Hapjespan
Kleine kom
Rasp
Grote kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Houd genoeg ruimte over op de bakplaat of in de oven voor een ovenschaal met kip. Bak de aardappelpartjes 30 – 35 minuten in de oven.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom per persoon: 1 tl oregano, 1/2 el olijfolie, de helft van de knoflook en een snufje zout. Meng de kipfilethaasjes door de marinade. Zet opzij en laat de marinade intrekken tot stap 3. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de paprika in blokjes van 2 cm.

3

Leg de kip in een ovenschaal of leg de kipfilethaasjes naast de aardappelpartjes op de bakplaat. Bak de kip 12 - 15 minuten mee in de oven. Verhit vervolgens 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de courgette en paprika toe en bak 8 - 10 minuten.

4

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer met een grove rasp. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de komkommer, de knoflook en de bladpeterselie met de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met peper en zout.

5

Pers de citroen uit. Meng in een grote kom per persoon: 1 tl citroensap, 1/2 el olijfolie, peper en zout. Voeg de gebakken aardappelpartjes toe aan de kom en meng goed.

6

Snijd de kipfilethaasjes in reepjes. Verdeel de gebakken groenten en aardappelpartjes over de borden en leg de kipfiletreepjes ernaast. Serveer met de tzatziki.