Skip to main content
Mediterrane couscous met garnalen
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met gedroogde tomaten en pesto-vinaigrette

4.4
(3,5 k)

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)
Céleri
Crustacés

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation20 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Gousse d'ail

100 g

Mélange de légumes italiens

(Peut contenir : Céleri)

1 cc

Origan séché

85 g

Semoule complète

(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Moutarde, Soja)

60 g

Tomates cerises rouges

35 g

Tomates semi- séchées

½ sachet(s)

Vinaigrette de pesto

(Contient: Lait (contient du lactose))

5 g

Basilic frais

(Contient: Céleri)

90 g

Crevettes

(Contient: Crustacés)

Ingrédients à avoir chez soi

175 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

1 cc

Vinaigre balsamique noir

1 cc

Huile d'olive vierge extra

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kJ)3074 kJ
Calories735 kcal
Graisses36 g
Graisses saturées11 g
Glucides73 g
Sucres11 g
Fibres alimentaires8 g
Protéines27 g
Sel4 g

Ustensiles

Cocotte avec couvercle
Bol
Poêle à bords hauts
Essuie-tout

Instructions

Groente bakken
1

Bereid de bouillon en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix, de helft van de knoflook en 1tl oregano per persoon toe en bak 5 - 6 minuten. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en de groentebouillon toe en dek af. Laat 10 minuten wellen.

Tomaten mengen
2

Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de semi-gedroogde tomaten fijn. Meng in een kom de pesto-vinaigrette met per persoon: 1tl zwarte balsamicoazijn en 1tl extra vierge olijfolie. Meng de cherry- en de gedroogde tomaten door de vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Hak het basilicum grof.

Garnalen bakken
3

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen en de overige knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Meng de tomaten met vinaigrette door de couscous. Verdeel de couscous over de borden en schep de garnalen erop. Besprenkel het geheel met het bakvet van de garnalen. Garneer met het basilicum.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes