HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLuxe Thaise Curry Met Kippendij En Grote Garnalen
topBanner
Luxe Thaise curry met kippendij en grote garnalen

Luxe Thaise curry met kippendij en grote garnalen

met sojabonen, taugé en gefrituurde uitjes

Wereldkeuken
Lees meer

Wist je dat onze rijst en granen verpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!

Allergenen:SchaaldierenSojaVisGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Jasmijnrijst

260 gram

Gepelde grote garnalen

(BevatSchaaldieren)

2 stuk(s)

Kippendijfilet

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Paprika

50 gram

Sojabonen

(BevatSojaKan bevattenSelderij)

1 zakje(s)

Gele currykruiden

180 ml

Kokosmelk

20 ml

Vissaus

(BevatVis)

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Rode peper

50 gram

Taugé

30 gram

Gefrituurde uitjes

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

⅔ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

2 tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3820 kJ
Energie (kcal)913 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels7 g
Eiwitten44 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de kippendijfilet in kleine stukken van 1 - 2 cm.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de garnalen, de kippendij en de knoflook 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde hapjespan van de garnalen op middelhoog vuur. Fruit de gember en ui 1 - 2 minuten. Voeg de curry kruiden, de paprikareepjes, de wortelschijfjes, de kokosmelk en 1 tl bloem per persoon toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon over de hapjespan.

4

Laat het geheel, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag vuur koken. Voeg in de laatste 2 minuten 2 el water per persoon, de taugé, de sojabonen, de garnalen en de kippendij toe. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de limoen in parten.

5

Breng de curry verder op smaak met per persoon: het sap van 1 partje limoen en 1 tl vissaus. Verhit het geheel nog 1 minuut. Proef de curry en voeg eventueel de rode peper, vissaus, extra limoensap of peper en zout toe.

6

Verdeel de rijst over kommetjes en keer de kommetjes rijst om op een bord. Verdeel de curry met de garnalen, de kippendij en de groenten eromheen. Garneer met de rode peper, de gefrituurde uitjes en een partje limoen.