Eieren worden veelzijdig gebruikt in veel Aziatische noedelgerechten: ze kunnen gepocheerd, gebakken of zachtgekookt worden geserveerd. Ze zorgen zeker voor een meer voedzaam en compleet gerecht!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
½ bosje(s)
Lente-ui
10 gram
Witte miso
(Bevat: Soja, Tarwe)
70 gram
Maïs in blik
50 gram
Volkoren noedels
(Bevat: Tarwe, Gluten)
20 gram
Zoete Aziatische saus
(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)
¼ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Gemberpuree
½ stuk(s)
Paksoi
10 ml
Sojasaus met minder zout
(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Zonnebloemolie
300 ml
Zoutarme runderbouillon
½ tl
Wittewijnazijn
1 el
Ketjap of zoete sojasaus
naar smaak
Pikante rode saus
Bereid de bouillon. Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit de zonnebloemolie in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de lente-ui, de knoflook, rode peper en gemberpuree 1 - 2 minuten al roerend.
Voeg de zoete Aziatische saus en witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) toe aan de pan en bak nog 2 minuten. Voeg de sojasaus, wittewijnazijn, de helft van de ketjap of zoete sojasaus en de bouillon toe. Proef en voeg pikante rode saus toe naar smaak. Breng aan de kook en laat daarna op laag vuur zachtjes pruttelen. Kook de eieren in 5 - 7 minuten zacht. Giet daarna af en laat schrikken ondder koud water. Pel de eieren.
Verhit ondertussen een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant. Dek de pan af en bak 4 - 5 minuten verder. Voeg de overige ketjap of zoete sojasaus toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.
Voeg de noedels en paksoi toe aan de wok of sauteerpan en bak 2 - 4 minuten al roerend, of tot de noedels gaar zijn. Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet.
Snijd de varkenshaas in sneetjes en halveer het ei. Serveer de ramen over diepe borden of kommen en verdeel de mais, varkenshaas en het ei eroverheen. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.
Weetje: Wist je dat lente-ui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.