Skip to main content
Luxe geitenkaas in bladerdeeg met cranberrychutney
Luxe geitenkaas in bladerdeeg met cranberrychutney

Luxe geitenkaas in bladerdeeg met cranberrychutney

met knoflook-rozemarijn aardappeltjes en haricots-vertssalade

4.4
(190)

Je bereidt vanavond een luxe gerecht met gerijpte geitenkaas gewikkeld in bladerdeeg. De cranberrychutney maakt deze feestelijke maaltijd af!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gerijpte geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Cranberrychutney

15 gram

Walnoten

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

200 gram

Rosevalaardappelen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Knoflookteen

30 gram

Mesclun

150 gram

Haricots verts

½ stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] melk

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1389 kcal
Energie (kJ)5810 kJ
Vetten82 g
waarvan verzadigd33.8 g
Koolhydraten120.8 g
waarvan suikers25.4 g
Vezels14.3 g
Eiwitten33.4 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn. Meng in een kom de aardappelpartjes, knoflook, rozemarijn en 1/2 el olijfolie per persoon. Verhit een sauteerpan met deksel en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 25 - 30 minuten op middelhoog vuur. Haal na 15 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Bladerdeeg vullen
2

Snijd een 1/2 bladerdeegrol per persoon in de helft. Leg 1 stuk bladerdeeg per persoon op een bakplaat met bakpapier en beleg met de cranberrychutney en 1 geitenkaasschijf. Hak de walnoten grof en verdeel over de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Maak de randen van het bladerdeeg nat en leg het andere stuk bladerdeeg erbovenop. Leg een kleine kom van ongeveer 12 - 14 cm omgekeerd op het gevulde bladerdeeg en snijd langs de rand zodat je een rond gebakje overhoudt. Druk de randen aan met een vork en bestrijk de gebakjes met melk (zie Tip). Maak in het midden een kleine snede en bak 18 - 20 minuten in de oven, of tot het deeg goudbruin is.

Tip: Heb je nog een ei in huis? Dan kun je het bladerdeeg ook met een geklutst ei insmeren voor extra kleur.

Sjalot inleggen
3

Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Meng in een kleine kom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl honing (zie Tip). Voeg de sjalot toe, breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Heb je geen honing in huis? Vervang de honing dan voor suiker.

Haricots verts koken
4

Breng water aan de kook in een pot met deksel. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en snijd ze doormidden. Kook in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, 1 el dressing van de sjalotten, peper en zout. Voeg de haricots verts, ingelegde sjalot en de mesclun toe. Meng goed door.

Serveren
6

Verdeel de knoflook-rozemarijnaardappelen over borden en leg 1 geitenkaasgebakje op elk bord. Serveer met de frisse haricots-vertssalade. Serveer eventueel met mayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

met basilicum-mayonaise, aardappelpartjes en frisse salade
Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Kruidige couscous met halloumi

Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tomatensoep met ciabatta met burrata

Tomatensoep met ciabatta met burrata

met vers basilicum en Siciliaanse kruiden
Flammkuchen met griezelige garnalen en rucolasalade

Flammkuchen met griezelige garnalen en rucolasalade

met mozzarella en gekaramelliseerde uienslierten
Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

met gembermayonaise, radijs en komkommer
Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: paprika, courgette en ui
Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

met gekaramelliseerde-uiensaus, walnootstukjes en appel
Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

met maïs-salsa en bietentortillachips
Fakirs vliegend tapijt

Fakirs vliegend tapijt

met rundermerguez en groene puntpaprika
Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

met Grana Padano, wortel, bleekselder, tomaat en peterselie
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes
Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

met krieltjes en witloof-appelsalade
Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

met pastinaakpuree en regenboogwortels
Spookachtige kipworstjes met bovennatuurlijk lekkere aardappelpuree

Spookachtige kipworstjes met bovennatuurlijk lekkere aardappelpuree

met ketel-gestoofde rodekool, appel en nachtmerrie-nootmuskaat
Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

met rijst, paprika en kokosmelk
Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

zelf samenstellen, samen genieten!
Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

met pinda's, regenboogkoolsla en salade
Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

met appelsienroomkaas, frisse salsa en sumak
Lugubere linguine met veggie vollemaan-gehaktballetjes

Lugubere linguine met veggie vollemaan-gehaktballetjes

met geroosterde-groentensaus en behekst basilicum
Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

met uienchutney, tomaat en verse kruiden
Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

met spinazie en geroosterd amandelschaafsel