Luxe caesar salade met kip en spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe caesar salade met kip en spek

Luxe caesar salade met kip en spek

met sperziebonen en zelfgemaakte croutons

Wist je dat de caesar salade is ontstaan als noodoplossing tijdens plotselinge drukte in het restaurant van Caesar Cardini in Mexico?

Allergenen:
Eieren
•Rogge
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

2 plak(ken)

Ontbijtspek

90 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ head

Romaine

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4216 kJ
Energie (kcal)1008 kcal
Vetten76.7 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten29.9 g
waarvan suikers4.2 g
Vezels7.6 g
Eiwitten50.9 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

•Koekenpan
•Aluminiumfolie
•Pan met deksel
•Rasp
•Kleine kom
•Serveerschaal

Instructies

Kip en spek bakken
1

Verhit de olijfolie in een pan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet in 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak het ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.

Sperziebonen en eieren koken
2

Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pot met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en was de eieren grondig. Leg de eieren en de sperziebonen in de pot en kook ze samen 5 – 6 minuten (zie Tip).

Tip: Liever een hardgekookt ei? Kook ze dan 8 - 12 minuten in een aparte pot. Laat de eieren schrikken onder koud water - zo kun je ze gemakkelijk pellen.

Dressing maken
3

Rasp de Parmigiano Reggiano fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in partjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, 1/3 van de geraspte Parmigiano Reggiano en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper.

Croutons bakken
4

Snijd de ciabatta in blokjes. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan dezelfde pan en verhit op middelhoog vuur. Bak de ciabattablokjes in ongeveer 5 minuten tot goudbruine croutons. Roer regelmatig zodat de croutons niet aanbranden.

Snijden
5

Snijd ondertussen de romaine sla grof. Snijd de kip in sneetjes. Snijd de eieren in partjes.

Serveren
6

Meng in een serveerschaal de romaine sla met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de eipartjes erover en garneer met de dressing en de overige geraspte Parmigiano Reggiano. Verdeel het ontbijtspek erover en leg de gesneden kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenpartjes.