Skip to main content
Linzen in kruidige groene currysaus
Linzen in kruidige groene currysaus

Linzen in kruidige groene currysaus

met naan, broccoli en labnesaus

Groene chilipepers voegen een heldere, pikantheid toe aan gerechten. Ze zitten boordevol vitamine C en maken elke hap pikanter!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Groene peper

100 gram

Broccoli

50 gram

Spinazie

125 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Naan met kruiden

(Bevat: Tarwe, Gluten)

20 gram

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ pak(ken)

Linzen

(Kan bevatten: Gluten)

¼ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3363 kJ
Energie (kcal)804 kcal
Vetten39.2 g
waarvan verzadigd20.9 g
Koolhydraten81.8 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels17.6 g
Eiwitten24.9 g
Zout3 g
Potassium489.7 mg
Calcium127.9 mg
Iron2.4 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Zeef
Wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de broccoli. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. 

Tip: Je verwarmt de oven voor om de naan op te warmen. Je kunt er ook voor kiezen om de naan in stap 4 op te warmen in de broodrooster.

Broccoli koken
2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.

Courgette bakken
3

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de courgette 4 - 5 minuten. Voeg de ui, knoflook, groene peper en gember toe en bak 1 - 2 minuten verder. Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.

Curry maken
4

Bak de naan 3 - 4 minuten in de oven. Voeg de bouillon, linzen en kokosmelk toe aan de pan en kook 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de koriander grof. Snijd de limoen in partjes. 

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Saus maken
5

Voeg de spinazie toe aan de curry en laat deze al roerend slinken. Voeg als laatste de broccoli toe en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de koriander met de labne en limoensap naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de linzencurry over de borden. Schep met de labnesaus erbovenop. Serveer met de naan en de eventuele overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders