Linguine met champignonroomsaus en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met pecorino en verse krulpeterselie

Al dente tip! Kook genoeg water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Champignons

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

25 gram

Spekreepjes

2.5 gram

Verse krulpeterselie

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)713 kcal
Energie (kJ)2982 kJ
Vetten34.4 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten71.7 g
waarvan suikers5.1 g
Vezels6.7 g
Eiwitten25.5 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de linguine. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Kook de linguine, afgedekt, 8 - 10 minuten al dente in de pot met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat het kookvocht.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze behoren tot de groente en zijn rijk aan mineralen, vezels en vitaminen. Zo zit er in paddenstoelen veel vitamine B2, wat ervoor zorgt dat je energie op peil blijft en helpt ontstekingen te voorkomen.

Spekjes bakken
2

Verhit een grote sauteerpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 4 - 6 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de verse krulpeterselie fijn.

Champignons bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de champignons 3 - 4 minuten. Voeg de ui en de knoflook toe en bak 1 - 2 minuten al roerend mee. Breng op smaak met peper en zout. 

Bakken
4

Voeg de linguine, de spekreepjes en de culinaire room toe aan de sauteerpan met champignons. Verhoog het vuur en voeg 2 el kookvocht per persoon toe. Kook het geheel 3 - 4 minuten, of tot de saus is ingedikt.

Afwerken
5

Haal de sauteerpan van het vuur. Voeg de helft van de krulpeterselie, de helft van de pecorino en 1/2 el boter per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de linguine over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en pecorino.