HelloFresh
topBanner
Lichte waterzooi van kabeljauw

Lichte waterzooi van kabeljauw

Balansrecept: extra veel groente, laag in calorieën

Balans
Lees meer

Gentse waterzooi, maar dan een lichte versie boordevol groente. Kabeljauw is een magere vis met veel gezondheidsvoordelen, waaronder een hoog jodiumgehalte, wat zorgt voor een gezond metabolisme en zenuwstelsel en voor de groei van je lichaamscellen. Daarnaast is dit gerecht laag in calorieën en verzadigde vetten en rijk aan vezels.

Labels:Balans
Allergenen:Glutenbevattende granenSesamzaadSojaVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Laurierblad

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

250 g

Vastkokende aardappelen

200 g

Prei

100 g

Meiraap

150 g

Peen

1 stuks

Volkoren puntje

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)

200 g

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

5 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

600 ml

Visbouillon

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2105 kJ
Energie (kcal)503 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels11 g
Eiwitten29 g
Zout3.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote pan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon en voeg het laurierblad toe aan de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen grondig of schil en snijd in grove stukken. Snijd de prei in ringen. Schil de meiraap en snijd in kleine blokjes van maximaal 1 cm groot. Snijd de wortel in dunne halve plakken.

2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote pan of soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg daarna de prei, peen, meiraap en aardappelen toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de bouillon (met laurierblad) toe. Breng aan de kook en laat 15 - 20 minuten, afgedekt, koken of tot de aardappel gaar is.

3

Bak het volkoren puntje 6 - 8 minuten in de oven.

4

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Snijd de kabeljauwfilet in blokjes van 2 cm en breng op smaak met peper en zout.

5

Verlaag wanneer de aardappel gaar is het vuur van de waterzooi zodat hij niet meer kookt. Meng de zure room en de helft van de krulpeterselie door de waterzooi. Breng op smaak met peper en zout. Leg de stukjes kabeljauw in de waterzooi en pocheer, afgedekt 3 - 5 minuten op laag vuur.

6

Verdeel de waterzooi over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie.