Pizza van Libanees flatbread met vegetarisch gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza van Libanees flatbread met vegetarisch gehakt

Pizza van Libanees flatbread met vegetarisch gehakt

met aubergine, witte kaas, tahinsaus en tomatensalsa

Traditioneel wordt Libanees flatbread gebakken in een bolle pan, een 'saj', maar ze kunnen ook in de oven of in een pan worden gebakken.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
•Soja
•Gerst
•Melk (inclusief lactose)
•Eieren
•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Libanees flatbread

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Aubergine

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

80 gram

Vegan gehakt

(Bevat Soja, Gerst)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3356 kJ
Energie (kcal)802 kcal
Vetten29.5 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten93.7 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels9.2 g
Eiwitten35.8 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

•Koekenpan
•Bakplaat met bakpapier
•Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de aubergine in blokjes van 1/2 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.

Aubergine bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten. Voeg de aubergineblokjes toe, meng goed en bak 6 - 8 minuten verder.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Vegan gehakt bakken
3

Verlaag vervolgens het vuur, voeg het vegan gehakt toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de passata en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 2 - 4 minuten verder. Breng op smaak met peper en zout. 

Flatbreads beleggen
4

Leg de Libanese flatbreads op een bakplaat met bakpapier. Verdeel het vegan gehakt-auberginemengsel over de flatbreads en bak 4 - 6 minuten in de oven. 

Tomatensalsa maken
5

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Verwijder de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kom de tomaat met de verse munt en bladpeterselie. Verkruimel de witte kaas boven de kom en meng goed. Breng de salsa op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de flatbreadpizza's over de borden. Verdeel de tomatensalsa over de flatbreadpizza's en garneer met de tahinsaus.