Skip to main content
Lentestamppot met rode bieten, feta en hazelnoten
Lentestamppot met rode bieten, feta en hazelnoten

Lentestamppot met rode bieten, feta en hazelnoten

Zomerse smaken en de bekende combinatie van rode bieten en feta

3.3
(888)

Een stamppot hoeft niet persé iets van de winter te zijn! In deze lentestamppot vind je frisse smaken en de gekarameliseerde sjalot zorgt voor een zoet accent. De feta importeren we rechtstreeks uit Griekenland bij de familie Hrysafi. De feta wordt speciaal voor HelloFresh geportioneerd en verpakt in Griekenland.

Allergènes:
Fruits à coque
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

300 g

Pomme de terre

½

Échalote

20 g

Noisettes

(Contient: Fruits à coque Peut contenir : Graines de sésame, Arachides)

50 g

Feta

(Contient: Lait (contient du lactose))

175 g

Betteraves rouges cuites

40 g

Mâche

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

1 cc

Moutarde

à votre convenance

Lait

(Contient: Lait (contient du lactose))

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories631 kcal
Énergie (kJ)2640.1 kJ
Graisses26 g
Graisses saturées11 g
Glucides73 g
Fibres alimentaires14 g
Protéines19 g

Ustensiles

Couvercle
Grande poêle
Poêle à bords hauts

Instructions

1

Was de aardappelen (doré) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel met een beetje zout. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de sjalot, knoflook en rode bieten klein en verkruimel de feta.
2

Snipper ondertussen de sjalot. Hak de hazelnoten grof en verkruimel de feta. Snijd de rode bieten in kwarten. Bewaar de rode bieten apart en kook deze de laatste 3 minuten met de aardappelen mee.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de hazelnoten 2 minuten, zonder olie. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Fruit de sjalot.
4

Verhit de helft van de roomboter in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 4 - 5 minuten op laag vuur. Bestrooi met peper en zout.

Maak een puree.
5

Stamp ondertussen de aardappelen en rode bieten tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd en ⅔ deel van de feta door de stamppot en breng goed op smaak met peper en zout. Scheur de veldsla klein en voeg toe.

Verdeel stamppot over de borden en garneer met de sjalot, geroosterde hazelnoten en overige feta.
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de sjalot, geroosterde hazelnoten en overige feta.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes