topBanner
Lamsburger op een Turks broodje

Lamsburger op een Turks broodje

met couscoussalade en zelfgemaakte tzatziki

Lees meer

Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je extra tijd? Laat de yogurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Tree NutsMilch (enthält Rohmilch)EiGlutenbevattende granenNotenSesamzaadSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Turks broodje

(BevatTree Nuts, Milch (enthält Rohmilch), Ei, Glutenbevattende granen, Noten, Sesamzaad, Soja)

85 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

200 g

Gekruid lamsgehakt

1 stuks

Tomaat

1 stuks

Rode ui

10 g

Verse bladpeterselie en munt

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Komkommer

100 g

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Rodewijnazijn

8 ml

Olijfolie met citroen

Zelf toevoegen

160 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3747 kJ
Energie (kcal)895 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels6 g
Eiwitten31 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Rasp
Grote kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het Turkse broodje 3 - 6 minuten. Breng 80 ml bouillon per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de couscous. Voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork en laat staan zonder deksel. De couscous mag afkoelen.

2

Kneed van het lamsgehakt 1 burger per persoon. Druk de burger goed plat, zodat hij mooi op de Turkse pide past. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de lamsburgers 3 - 4 minuten per kant. Snijd de tomaat in blokjes en snipper de ui. Snijd de muntblaadjes en bladpeterselie grof.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de komkommer in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helft van de komkommer in blokjes en rasp de ander helft met een grove rasp. Meng de yoghurt, knoflook en de geraspte komkommer in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.

4

Maak in een grote kom een dressing van per persoon: 1/2 el rodewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en de olijfolie met citroen. Breng op smaak met peper en zout. Roer de couscous, komkommer- en tomatenblokjes, ui en verse kruiden hierdoor. Snijd het Turkse broodje open en leg de lamsburger erin met een schep tzatziki. Serveer met de couscoussalade en de overige tzatziki.