Skip to main content
Kruidige köfte in zoet-pittige saus
Kruidige köfte in zoet-pittige saus

Kruidige köfte in zoet-pittige saus

met zilvervliesrijst en krulpeterselie

Het rundergehakt waarmee je de köfte gaat maken, wordt door onze slager voorgekruid met heerlijke oosterse smaakmakers zoals komijn, kardemom en koriander. Ook de saus zit boordevol smaak en is pittig door de sambal, maar ook zoet door de rozijnen.

Labels:
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

85 gram

Zilvervliesrijst

0.24 tl

Gemalen kaneel

¼ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

Tomatenpuree

10 gram

Sultana rozijnen

5 gram

Verse krulpeterselie

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Pikante rode saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)773 kcal
Energie (kJ)3232 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers25 g
Vezels8.2 g
Eiwitten40 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Préparer les keftas
1

Portez 200 ml d'eau par personne à ébullition pour le riz. Émincez l'échalote. Épépinez le poivron pointu rouge et coupez-le en fines rondelles. Taillez le poivron vert et la tomate en dés. Formez 4 boulettes par personne à partir du bœuf haché épicé et roulez-les en saucisses de la taille d'un pouce environ.

Tip: Voor extra zachte köfte meng je voor je gaat rollen een geklutst eitje door het gehakt.

Cuire le riz
2

Faites chauffer la moitié de l’huile d’olive dans la casserole et revenir la moitié de l’échalote 1 minute à feu doux. Ajoutez le riz, salez et poivrez, puis touillez 1 minute. Versez l’eau bouillante et, à couvert, portez à ébullition puis laissez mijoter 12 à 15 minutes. Ensuite, égouttez au besoin, puis réservez hors du feu à couvert.

Cuire les keftas
3

Pendant ce temps, faites chauffer le reste d'huile d'olive dans le wok ou la sauteuse et dorer les keftas 3 minutes de tous les côtés à feu moyen-vif. Réservez-les ensuite hors de la poêle.

Préparer la sauce
4

Ramenez le feu sous le wok ou la sauteuse sur doux et faites revenir le reste de l'échalote 1 minute dans la graisse des keftas. Ajoutez le poivron rouge pointu, le poivron vert, la tomate, le sambal, la cannelle et le cumin moulus et faites cuire 1 minute en remuant.

Tip: De kruiden kunnen snel doorsmaken, weeg goed af en proef goed tijdens het koken!

Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Cuire la sauce
5

Ajoutez ensuite la purée de tomates et 50 ml d'eau par personne. Salez et poivrez. Remettez les keftas dans le wok ou la sauteuse, ajoutez les raisins secs et laissez mijoter 10 minutes à couvert. Pendant ce temps, ciselez finement le persil frisé.

Servir
6

Servez le riz et les keftas sur les assiettes. Verse la sauce sur le riz et garnissez de persil frisé.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui