Skip to main content
Kruidige gevulde courgette met zilvervliesrijst
Kruidige gevulde courgette met zilvervliesrijst

Kruidige gevulde courgette met zilvervliesrijst

met feta-tomaatsalade

.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

9.9 gram

Verse peterselie, koriander en munt

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

45 gram

Zilvervliesrijst

¾ tl

Paprikapoeder

0.3 tl

Gemalen kaneel

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

1 stuk(s)

Courgette

⅘ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

10 gram

Amandelschaafsel

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ naar smaak

Extra vierge olijfolie

1.5 tl

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)614 kcal
Energie (kJ)2567 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers31 g
Vezels5.8 g
Eiwitten24 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de krulpeterselie, munt en koriander fijn. Snijd de feta in blokjes.

Tip: De feta in combinatie met de grote hoeveelheid groente is niet alleen lekker, maar samen zorgen ze ook voor een calciumgehalte van ongeveer 50% van de ADH per portie.

Vulling bakken
2

Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1 tl olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak op middelhoog vuur de ui, knoflook, 1/2 tl paprikapoeder per persoon en een mespuntje kaneel per persoon 4 - 6 minuten. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en kook nog 5 minuten zachtjes op laag vuur.

Tip: Kaneel heeft een specifieke smaak. Houd je niet van een sterke kaneelsmaak? Voeg dan naar smaak minder toe, of laat het helemaal achterwege.

Courgettes halveren
3

Halveer de courgettes in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de zaadlijsten fijn en voeg ze toe aan het tomatenmengsel. Leg de courgettehelften in een ovenschaal en wrijf ze in met 1/2 tl olijfolie per persoon. Breng ze op smaak met 1/4 tl komijn per persoon, peper en zout.

Courgettes bakken
4

Meng de rijst en de helft van de feta door het tomatenmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Vul de halve courgettes met het tomaten-rijstmengsel. Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de gevulde courgettes 20 - 25 minuten in de oven, tot ze zacht en gaar zijn.

Tip: Heb je nog vulling over? Schep deze dan tussen de courgettehelften in

Tomaatsalade maken
5

Snijd de pruimtomaat in blokjes. Meng de pruimtomaatblokjes en de overige feta in een saladekom. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de verse kruiden door de tomatensalade. Houd eventueel een beetje van de kruiden apart om de rijst mee te garneren.

Serveren
6

Leg per persoon twee courgettehelften op een bord. Serveer met de tomatensalade.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 600 g groente per persoon bevat? En dat groenten uit blik niet onderdoen voor vers? Hierdoor krijg je met dit gerecht 100% van de ADH vitamine C binnen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

met uienchutney, tomaat en oude kaas
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Cheeseburger op pitabrood

Cheeseburger op pitabrood

met sla, tomaat en piccalilly-mayonaise
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met whiskeysaus

Steak met whiskeysaus

met aardappelpuree, venkel en prei
Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

met venkelrisotto en kerstomaten
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met pecorino en peterselie
Gourmet bolognese met burrata en basilicum

Gourmet bolognese met burrata en basilicum

met verse tagliatelle en Parmigiano Reggiano
Tomatenorzo met kippendijreepjes

Tomatenorzo met kippendijreepjes

met komkommer-munt-yoghurtdressing
Hertenbiefstuk met aardappelgratin

Hertenbiefstuk met aardappelgratin

met cranberrychutney en kerstomatensalade
Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli en courgette
Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

met courgetti, bruine rijst en verse kruiden
Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

met rijst, furikake en sojamayonaise
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse pikante mayonaise
Turks broodje met kippendijreepjes

Turks broodje met kippendijreepjes

met aioli, patatjes en salade
Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

met geroosterde groenten en patatjes
Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

met rode-koolsalade, rijst en koriander
Steak met ponzu en rijstnoedels

Steak met ponzu en rijstnoedels

met wokgroenten en rode peper
Cheesy taco's met kip

Cheesy taco's met kip

met puntpaprika-salsa, limoen en zwarte bonen
Andijviestoemp met sticky veggie runderstukjes

Andijviestoemp met sticky veggie runderstukjes

met Koreaanse kruiden en gefrituurde uitjes
Broccoli-spitskoolstoemp met uiensaus

Broccoli-spitskoolstoemp met uiensaus

met witte kaas, zongedroogde tomaten en zonnebloempitten
Curry-rijstbowl met zoete-pikante chilisaus en spiegelei

Curry-rijstbowl met zoete-pikante chilisaus en spiegelei

met cashewnoten, koriander, groenten en limoen
Kipburger met patatjes

Kipburger met patatjes

een eenvoudig recept met extra smaken voor ouders!
Kipfilet in spinazie-roomsaus

Kipfilet in spinazie-roomsaus

met gebakken patatjes, wortel en verse kruiden