Knoflookgarnalen met geroosterde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knoflookgarnalen met geroosterde groenten

Knoflookgarnalen met geroosterde groenten

met witte kaas en patatjes

Wist je dat een rode paprika 3 keer zoveel vitamine C bevat als een appelsien?

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
•Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

0.13 stuk(s)

Rode peper

â…“ zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2784 kJ
Energie (kcal)665 kcal
Vetten36.9 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten55.3 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels13.1 g
Eiwitten28.8 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Kleine kom
•Ovenschaal
•Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes en halveer. Meng ze in een kom met een scheutje olijfolie, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Snijden
2

Snijd de paprika in dunne ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Olie mengen
3

Meng in een kleine kom de rode peper met de oregano, een flinke scheut olijfolie en de helft van de knoflook.

Ovenschaal vullen
4

Leg de paprika en de tomatenblokjes in een ovenschaal. Verkruimel de witte kaas erboven en giet het oliemengsel eroverheen. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Bak 20 - 30 minuten in de oven. De witte kaas mag volledig smelten en pruttelen.

Garnalen bakken
5

Verhit, net voor serveren, een klontje boter in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen, de uienringen en de overige knoflook toe. Bak 3 - 4 minuten al roerend en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de garnalen met de geroosterde paprika en patatjes ernaast.