Skip to main content
Knoflookgarnalen met spekjes en cherrytomaten
Knoflookgarnalen met spekjes en cherrytomaten

Knoflookgarnalen met spekjes en cherrytomaten

met snijbonen en aardappelschijfjes

4.3
(1,8K)

Dit gerecht zet je supersnel op tafel - wij hebben de aardappelschijfjes alvast voorgekookt en de snijbonen gesneden.

Labels:
Familie

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelschijfjes

50 gram

Gesneden snijbonen

2 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

90 gram

Garnalen

2.5 gram

Verse krulpeterselie

125 gram

Rode kerstomaten

7.5 ml

Basilicumcrème

15 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

2.5 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)632 kcal
Energie (kJ)2645 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers9 g
Vezels10.9 g
Eiwitten21 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de rode ui. 
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 5 – 7 minuten. 
  • Haal daarna het deksel van de koekenpan, voeg de snijbonen, spekblokjes en rode ui toe en breng op smaak met ruim peper en zout. 
  • Bak nog 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Garnalen bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in partjes.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan, voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut.
  • Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en houd apart.
  • Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel veel eiwitten en calcium? Samen met de snijbonen levert deze maaltijd je een goede dosis calcium, voor sterke botten en tanden.

Jus maken
3
  • Voeg de overige knoflook toe aan de hapjespan en fruit 1 minuut.
  • Voeg de cherrytomaten en 1 el roomboter per persoon toe (zie Tip).
  • Knijp de citroenpartjes naar smaak uit boven de hapjespan. Voeg vlak voor serveren de garnalen toe aan de hapjespan en meng door.
  • Roer de basilicumcrème door de aardappelschijfjes en snijbonen.

Tip: Je kunt de cherrytomaten ook eerst halveren voordat je ze aan de pan toevoegt.

Serveren
4
  • Verdeel de aardappelschijfjes, spekjes en snijbonen over de borden.
  • Schep de garnalen met cherrytomaten erover.
  • Garneer met de krulpeterselie en de eventuele overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders