HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKnoflook Gemberrijst Met Vegetarische Schnitzelreepjes
topBanner
Knoflook-gemberrijst met vegetarische schnitzelreepjes

Knoflook-gemberrijst met vegetarische schnitzelreepjes

met zoetzure rauwkost, gomasio en zoete Aziatische saus

Lees meer

De vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.

Labels:Lekker snelVegan
Allergenen:SesamzaadGlutenbevattende granenSojaGerstGlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Wortel

150 gram

Gesneden spitskool

150 gram

Basmatirijst

4 cm

Verse gember

5 stuk(s)

Bosui

½ zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Vegetarische schnitzel met cornflakes

(BevatSoja, Gerst, Gluten, TarweKan bevattenMosterd)

2 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3006 kJ
Energie (kcal)718 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten107 g
waarvan suikers28.0 g
Vezels13 g
Eiwitten20 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Koekenpan
Steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 180 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het witte deel van de bosui en de gember toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de basmatirijst en 180 ml heet water per persoon toe. Verkruimel 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.

3

Verhit de zoete Aziatische saus in een steelpan met 50 ml water per persoon. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de steelpan en laat 4 - 6 minuten inkoken. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant. Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes.

4

Verdeel de knoflook-gemberrijst over de borden. Verdeel de schnitzelreepjes over de rijst en garneer met de zoete Aziatische saus en de gomasio. Garneer naar smaak met het groene gedeelte van de bosui. Serveer met de zoetzure rauwkost.