Kipshoarma met tabouleh

Kipshoarma met tabouleh

Met bulgur, tomaat, bladpeterselie en citroen

20 minuten
Lees meer

Shoarma doet misschien aan fastfood denken en dat is het in zekere zin ook, want dit gerecht staat vliegensvlug op tafel. Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken, die bestaat uit bulgur, tomaten en peterselie, met een dressing van olijfolie en citroen - lekker fris naast het gekruide vlees.

Labels:Eten binnen 3 dagenQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

2 stuks

Pruimtomaat

1 stuks

Knoflookteen

5 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Citroen

400 g

Sperziebonen

170 g

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

200 g

Kipshoarma

100 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose), Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3347 kJ
Energie (kcal)800 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels20 g
Eiwitten37 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Cutting Board
Schilmesje
Hapjespan
Koekenpan
Bord
InstructiesPDF
Instructies
Voorbereiden
Voorbereiden
1

• Bereid de bouillon. • Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in drie gelijke stukken. • Hak de bladpeterselie grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in parten.

Bulgur koken
Bulgur koken
2

• Verhit de helft van de zonnebloemolie in een grote steelpan of hapjespan. • Voeg de knoflook en de sperziebonen toe en bak 3 – 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, met de deksel op de pan, 8 – 10 minuten.

Kipshoarma bakken
Kipshoarma bakken
3

• Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 – 8 minuten. • Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat, de helft van de bladpeterselie en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
4

• Breng de yoghurt op smaak met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, 1/2 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout. • Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op. • Garneer met de yoghurt, de citroenparten, de overige bladpeterselie en de rest van het paprikapoeder.