Skip to main content
Bulgurbowl met kip en frisse yoghurtsaus
Bulgurbowl met kip en frisse yoghurtsaus

Bulgurbowl met kip en frisse yoghurtsaus

met Midden-Oosterse kruiden, verse peterselie en snijbonen

4.2
(1,3K)

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gerst?

Labels:
Caloriebewust
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Snijbonen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

150 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2744 kJ
Energie (kcal)656 kcal
Vetten28.5 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels17.1 g
Eiwitten32.9 g
Zout2 g
Potassium515.5 mg
Calcium43.3 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Snijd de tomaat en courgette in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed.
  • Hak de peterselie grof en snijd de limoen in partjes. 

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, snijbonen, courgette en de helft van de Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten koken.
Kip bakken
3
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de kip 6 - 8 minuten.
  • Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat en de helft van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Breng de yoghurt op smaak met de extra vierge olijfolie, de overige Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout.
  • Verdeel de bulgur over de borden. Schep de kip en de yoghurtsaus erbovenop. 
  • Garneer met de limoenpartjes en de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders