Kipgyros met tomatenorzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgyros met tomatenorzo

Kipgyros met tomatenorzo

met munt-yoghurtdressing

De combinatie van yoghurt, munt en komkommer geeft een frisse draai aan dit gerecht. Dat maakt deze Griekse maaltijd niet alleen gezond, maar ook nog eens lekker!

Labels:
Extra groente
•Caloriebewust
•Familie
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgyros

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ zakje(s)

BBQ-rub

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Biologische halfvolle yoghurt

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ tl

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)665 kcal
Energie (kJ)2780 kJ
Vetten24.8 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels8.4 g
Eiwitten32.8 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan
•Kom

Instructies

Voorbereiding
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in dunne repen.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes en snijd de verse munt fijn.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Saus maken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de ui, de helft van de knoflook en 3/4 tl BBQ rub per persoon 2 minuten.
  • Voeg de passata en per persoon: 50 ml kookvocht en 1/2 tl suiker toe. Verlaag het vuur en laat de saus, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes pruttelen.
Kipgyros bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de andere helft van de ui en knoflook.
  • Voeg de paprikareepjes toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de kipgyros toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Meng ondertussen de orzo door de saus en laat het geheel 2 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng in een kom de komkommer met de yoghurt en de helft van de munt.
  • Breng op smaak met per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de tomatenorzo over diepe borden. Schep de kipgyros met groenten erbovenop.
  • Garneer met de yoghurtdressing en de overige munt.