HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipgyros Met Tomatenorzo
topBanner
Kipgyros met tomatenorzo

Kipgyros met tomatenorzo

met munt-yoghurtdressing

Lees meer

De combinatie van yoghurt, munt en komkommer geeft een frisse draai aan dit gerecht. Dat maakt deze Griekse maaltijd niet alleen gezond, maar ook nog eens lekker!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustNieuwFamilieLekker snel
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Kipgyros

100 gram

Biologische halfvolle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Mini-komkommer

150 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 ml

Passata

½ zakje(s)

BBQ rub

1 stuk(s)

Gele paprika

10 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2592 kJ
Energie (kcal)620 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels8 g
Eiwitten37 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Los 1/4 bouillonblokje per persoon op in 100 ml kokend water per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de rode ui, de helft van de knoflook en 3/4 tl BBQ rub per persoon 2 minuten. Voeg de passata en de bouillon toe.

2

Voeg de orzo toe aan de tomatenbouillon en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur en laat de orzo, afgedekt, 10 - 12 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Blijf af en toe roeren zodat de orzo niet aanbakt. Voeg wat extra water toe indien nodig. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in dunne repen.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de andere helft van de rode ui en knoflook. Voeg de paprikareepjes toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de kipgyros toe en bak 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de mini-komkommer in halve maantjes en snijd de verse munt fijn.

4

Meng de komkommer met de yoghurt en de helft van de munt in een kom. Breng op smaak met peper, zout en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 tl extra vierge olijfolie. Verdeel de tomatenorzo over diepe borden. Leg de kipgyros met groenten erbovenop. Garneer met de yoghurtdressing en de overige munt.