BestellenCadeaubon
Kipgyros met kruidige bulgur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgyros met kruidige bulgur

Kipgyros met kruidige bulgur

met koolrabi, vadouvan en frisse labne

Wist je dat koolrabi een van de weinige knolgroenten is die boven de grond groeit?

Labels:
Klimaatbewust
Allergenen:
Mosterd
Tarwe
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Koolrabi

1 stuk(s)

Ui

⅔ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

⅔ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

150 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Soja)

200 gram

Kipgyros

60 gram

Mesclun

(Kan bevatten Selderij)

80 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Honing

1.5 el

Olijfolie

350 ml

Groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2663 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Energie (kJ)2663 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten20.9 g
Vetten20.9 g
waarvan verzadigd3.4 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten64.8 g
Koolhydraten64.8 g
waarvan suikers14.3 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels15.6 g
Vezels15.6 g
Eiwitten39 g
Eiwitten39 g
Zout3.3 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Weeg de koolrabi af, schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui.

Bulgur bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn, de vadouvan en de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

Koolrabi bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de koolrabi 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middellaag vuur, of tot de koolrabi zacht is.

Gyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de gyros 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna de pan van het vuur.

Mengen
5

Voeg de koolrabi, de witte balsamicoazijn, de helft van de slamix en de helft van de gyros toe aan de bulgur. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige slamix toe aan de koekenpan met de overige gyros en schep om.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en schep de gyros en slamix erover. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de labne.