Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

met paksoi en garnering van pikante honingpinda's

Door de rijst in knoflook en sesamolie te bereiden voeg je extra veel smaak toe aan dit gerecht!

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
•Familie
Allergenen:
Sesamzaad
•Pinda's
•Soja
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

65 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Paksoi

¾ stuk(s)

Wortel

100 gram

Kipfilethaasjes

10 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Sesamzaad, Noten)

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

â…” stuk(s)

Gele wortel

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

¾ el

Zonnebloemolie

100 ml

Water

0.17 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2715 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten20.3 g
waarvan verzadigd2.9 g
Koolhydraten76.4 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels10.3 g
Eiwitten35.7 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Weeg de rijst af. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de sesamolie in een pot met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin.
  • Verlaag het vuur en voeg de rijst, de aangegeven hoeveelheid water en een snuif zout toe aan de pot (zie Tip). Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet eventueel af en laat afgedekt staan.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Snijden
2
  • Snijd de wortels in dunne halve maantjes.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de wortels 3 - 5 minuten.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen (zie Tip).
  • Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 - 2 cm.

Tip: Houd je van knapperige groenten? Snijd de paksoi dan in grovere stukken zodat ze lekker knapperig blijven tijdens het bakken.

Kip bakken
3
  • Voeg de paksoi toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. 
  • Dek de pan af en bak, afgedekt, 2 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middellaag vuur en bak de kip 5 minuten.
  • Voeg de zoet-pikante chilisaus, sojasaus en ketjap toe en bak nog 2 minuten.
Serveren
4
  • Hak de pikante honingpinda's grof.
  • Verdeel de rijst en groenten over de borden.
  • Schep de kipfilet met saus op de rijst.
  • Garneer met de pikante honingpinda's.