Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst
met paksoi en topping van pikante honingpinda's
Door de rijst in knoflook en sesamolie te bereiden voeg je extra veel smaak toe aan dit gerecht!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
2 stuk(s)
Knoflookteen
10 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
130 gram
Risottorijst
1 stuk(s)
Paksoi
4 stuk(s)
Wortel
200 gram
Kipfilethaasjes
20 gram
Pikante honingpinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Sesamzaad, Noten)
1 zakje(s)
Zoet-pikante chilisaus
20 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
Zelf toevoegen
1.5 el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
Kippenbouillonblokje
1 el
Ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Weeg de risottorijst af. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin. Verlaag het vuur en voeg de risottorijst, 100 ml water per persoon en een snuf zout toe aan de pan (zie Tip). Kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Bewaar afgedekt tot serveren.
Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.
Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen (zie Tip). Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 – 2 cm.
Tip: Houd je van knapperige groenten? Snijd de paksoi dan in grovere stukken zodat ze lekker knapperig blijven tijdens het bakken.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de wortel 3 - 5 minuten. Voeg de paksoi toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Bak, afgedekt, 2 - 4 minuten en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middellaag vuur. Roerbak de kipfiletstukjes 5 - 7 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de zoet-pittige chilisaus, sojasaus en ketjap toe aan de kip.
Hak de pikante honingpinda's grof.
Verdeel de rijst en groenten over de borden. Schep de kipfiletstukjes en de saus over de rijst. Garneer met de pikante honingpinda-stukjes.