HelloFresh
topBanner
Kipfilet met zoet-kruidige groentestoof

Kipfilet met zoet-kruidige groentestoof

Met ras el hanout en gedroogde abrikozen

Lees meer

Deze groentestoof is geïnspireerd op de Marokkaanse tajine. De tajine is een aardewerken stoofpot die van oudsher op hete kolen wordt gezet om het gerecht langzaam te garen. Gedroogde abrikozen, amandelen, wortel en ras el hanout zijn ingrediënten die je vaak in een tajine terugvindt.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:SulfietNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

500 g

Vastkokende aardappelen

200 g

Wortel

1 el

Ras el hanout

6 takje

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Gedroogde abrikozen

(BevatSulfiet)

2 stuks

Tomaat

⅔ kuipje

Tomatenpuree

2 g

Kipfilet

20 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

⅔ stuks

Groentebouillonblokje

3 el

Olijfolie

1 el

Honing

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3243 kJ
Energie (kcal)775 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers35.6 g
Vezels14 g
Eiwitten37 g
Zout0.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook voor de stoof. Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Weeg de peen af en schil met een dunschiller. Snijd in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan met deksel, voeg de ui en een snuf zout toe en fruit 1 minuut op middelhoog vuur.

2

Voeg de aardappelen, de peen en de ras el hanout toe aan de pan en roerbak nog 1 minuut. Schenk het kokende water erbij en verkruimel er 1/3 bouillonblokje per persoon boven. Breng aan de kook en stoof, afgedekt, in 20 – 25 minuten gaar. Schep regelmatig om.

3

Hak ondertussen de verse bladpeterselie grof. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine blokjes en de tomaat in parten. Roer 1/3 cupje tomatenpuree per persoon 5 minuten voor het einde van de kooktijd door de groentestoof. Laat het geheel, zonder deksel, nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg de abrikozen, de tomaat en de honing in de laatste minuut van de kooktijd toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant, verlaag het vuur en bak de kip nog 4 – 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit in dezelfde koekenpan de roomboter en bak de geschaafde amandelen in 2 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur laag, leg de kipfilet bij de amandelen in de koekenpan en verhit nog 1 minuut.

6

Verdeel de gestoofde groenten over diepe borden en leg er de kipfilet op en bestrooi met de bladpeterselie en de amandelen.