Heb je niet alle spinazie gebruikt? Maak dan van de rest van de spinazie een smoothie met banaan, kokosmelk en chiazaad.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Wortel
3 stuk(s)
Knoflookteen
50 gram
Rode splitlinzen
0.51 tl
Gerookt paprikapoeder
1 el
Extra vierge olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
125 ml
Zoutarme groentebouillon
Bereid de bouillon. Schrap de wortels, snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in halve maantjes. Snijd de ui en de knoflook fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie in een pan met een deksel op middelhoog vuur en bak de ui en wortel 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de linzen en de bouillon toe. Laat 15 - 20 minuten afgedekt op middelhoog vuur koken. Breng op smaak met peper (de bouillon is al zout genoeg).
Snijd de verse dille en bieslook fijn. Meng in een kom de yoghurt, dille en bieslook en breng op smaak met peper en zout.
Verhit, als de puree nog 12 minuten moet koken, 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip 4 - 5 minuten per kant, of tot deze goudbruin is aan de buitenkant en wit aan de binnenkant. Haal de kip uit de pan, leg op een bord en breng op smaak met zout en peper. Dek vervolgens af met aluminiumfolie. Bak vervolgens de spinazie en knoflook in dezelfde koekenpan en roerbak 1 - 2 minuten tot de spinazie is geslonken.
Tip: Je kunt de kip een paar keer insnijden met een mes- dan gaart hij sneller.
Pureer de wortel en linzen tot een puree met een staafmixer. Voeg 1/2 el boter en 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet opzij in de afgedekte pan.
Tip: Gerookt paprikapoeder heeft een uitgesproken smaak. Eet je dit gerecht met kinderen? Gebruik eventueel wat minder paprikapoeder of laat het achterwege.
Serveer de kipfilet in plakjes met de saus eroverheen en de spinazie en de wortelpuree erbij. Proef en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.
Tip: Je kunt een scheutje olijfolie over de kip sprenkelen, maar dit zorgt wel voor meer calorieën.