topBanner
Kipfilet met wortelpuree

Kipfilet met wortelpuree

met gerookt paprikapoeder, spinazie en kruidensaus

Lees meer

Heb je niet alle spinazie gebruikt? Maak dan van de rest van de spinazie een smoothie met banaan, kokosmelk en chiazaad.

Labels:BalansFamilie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Kipfilet

75 gram

Rode splitlinzen

1 tl

Gerookt paprikapoeder

200 gram

Spinazie

5 gram

Verse bieslook en dille

100 gram

Magere kwark

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2189 kJ
Energie (kcal)523 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten34 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels16 g
Eiwitten37 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Schrap de wortels, snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in halve maantjes. Snijd de ui en de knoflook fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie in een pan met een deksel op middelhoog vuur en bak de ui en wortel 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de linzen en de bouillon toe. Laat 15 - 20 minuten afgedekt op middelhoog vuur koken. Breng op smaak met peper (de bouillon is al zout genoeg).

3

Snijd de verse dille en bieslook fijn. Meng in een kom de yoghurt, dille en bieslook en breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit, als de puree nog 12 minuten moet koken, 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip 4 - 5 minuten per kant, of tot deze goudbruin is aan de buitenkant en wit aan de binnenkant. Haal de kip uit de pan, leg op een bord en breng op smaak met zout en peper. Dek vervolgens af met aluminiumfolie. Bak vervolgens de spinazie en knoflook in dezelfde koekenpan en roerbak 1 - 2 minuten tot de spinazie is geslonken.

5

Pureer de wortel en linzen tot een puree met een staafmixer. Voeg 1/2 el boter en 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet opzij in de afgedekte pan.

6

Serveer de kipfilet in plakjes met de saus eroverheen en de spinazie en de wortelpuree erbij. Proef en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.