Skip to main content
Kipdrumsticks met rijst, paksoi en pinda’s
Kipdrumsticks met rijst, paksoi en pinda’s

Kipdrumsticks met rijst, paksoi en pinda’s

Je bakt de kipdrumsticks met kokosmelk in de oven

De kipdrumsticks zijn speciaal voor jou door onze leverancier gemarineerd, zodat je meteen aan de slag kunt en snel klaar bent. De marinade bestaat uit onder andere kurkuma, komijn en kardemom. De gember zorgt voor een extra Oosterse twist. Snel gember schillen? Kijk op ons blog voor de details!

Allergenen:
Gluten
Soja
Jordnødder

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2

Gemarineerde kipdrumsticks

1

Ui

1

Knoflookteen

¼ cm

Verse gember

¼

Rode peper

150 gram

Snijbonen

¼

Paksoi

50 ml

Kokosmelk

85 gram

Pandanrijst

½ zakje(s)

Sojasaus

20 gram

Pinda's

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)782 kcal
Energie (kJ)3271.9 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten74 g
Vezels10 g
Eiwitten44 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Oven
Aluminiumfolie

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden en kook 200 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

Snijd de kipdrumsticks in tot het bot
2

Snijd de kipdrumsticks op 2 plekken in tot het bot. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kipdrumsticks op hoog vuur rondom. Voeg 1 el kokend water per persoon toe, bestrooi de kipdrumsticks met peper en zout, dek de pan af en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Keer tussendoor een keer om.

Snijd de groenten
3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Haal de snijbonen bij de steelaanzet af en snijd in dunne repen. Snijd de paksoi klein en houd de witte delen apart van de groene bladeren.

Voeg de kokosmelk toe aan de kipfrumsticks
4

Voeg de kipdrumsticks, inclusief het bakvocht en de kokosmelk toe aan een ovenschaal, dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de oven.

5

Kook ondertussen de rijst 12 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Schep daarna een keer om en laat zonder deksel uitstomen.

6

Verhit de overige zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 minuten. Voeg halverwege de witte delen van de paksoi toe en voeg in de laatste 2 minuten ook de groene bladeren en de sojasaus toe. Breng op smaak met peper en zout.

7

Voeg de rijst toe aan de groenten en roerbak nog 2 minuten.

Garneer de maaltijd met het bakvocht van de kipdrumsticks
8

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer de maaltijd met de pinda’s en serveer met de kipdrumsticks. Besprenkel de rijst met het bakvocht uit de ovenschaal.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes