Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Aardappelen
5 gram
Verse tijm en oregano
2 stuk(s)
Kipdrumsticks met baharat-marinade
75 ml
Culinaire room
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
50 gram
Spinazie
50 ml
Kippensaus
(Bevat: Selderij)
½ el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] boter
½ el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne schijfjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Was of schil de aardappelen en snijd in kwarten (zie Tip). Ris de blaadjes van de oregano en snijd fijn.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle aardappelen, maar gebruik 2/3 en bereid de drumsticks, maar gebruik er slechts 1 per persoon. Van de overige aardappelen en het vlees van de drumstick kun je de volgende dag een lunchsalade maken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen en de oregano, afgedekt, 30 - 35 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Kook 50 ml water per persoon in een waterkoker. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pot met deksel op hoog vuur. Snijd de kipdrumsticks op 2 plekken in tot het bot. Bak de kipdrumsticks in 6 - 8 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar ook de pot met bakvet.
Zet de pot van de kip op middelmatig vuur en verhit 1/2 el boter per persoon. Bak de ui, knoflook en wortel 3 - 4 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 1 minuut. Blus af met de kippensaus en 50 ml kokend water per persoon. Roer alles goed door en voeg vervolgens de kipdrumsticks opnieuw toe aan de pot. Voeg ook de tijmtakjes toe en laat het geheel, afgedekt, 15 - 18 minuten sudderen.
Haal het deksel van de pot en voeg de culinaire room en de spinazie toe. Breng op smaak peper en zout. Roer goed door en laat nog 4 - 6 minuten reduceren zonder deksel.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Verdeel de patatjes over de borden en schep de kipdrumsticks erbij. Serveer met de romige spinaziesaus.