
Kip yakitori met zoete sojasaus en gomasio
met rijst, broccoli en wortel
Yakitori betekent gegrilde kip in het Japans; yaki (gegrild) en tori (kip). Vandaag maak je een zoete saus om het gespiesd kippenvlees extra smaak te geven!
Labels:
Familie
•Familie
Allergenen:
Soja
•Tarwe
•Sesamzaad
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
75 gram
Jasmijnrijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Wortel
100 gram
Broccoliroosjes
⅘ stuk(s)
Lente-ui
100 gram
Kipsatéblokjes
2 stuk(s)
Spies
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
0.12 stuk(s)
[Zoutarm] kippenbouillonblokje
Benodigdheden
•Koekenpan met deksel
•Pan met deksel
•Koekenpan
Instructies

1
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de wortel in dunne plakjes.
- Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en wortel 1 minuut.
Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

2
- Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
- Voeg de broccoli en 3 el water per persoon toe aan de koekenpan van de wortel. Dek de pan af en stoof in 8 – 10 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de bosui in stukken van 2 cm.

3
- Rijg de kip en de bosui om en om aan een spies.
- Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de kipspiezen 3 - 4 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Voeg in de laatste minuut de zoete Aziatische saus en de gomasio toe en laat de saus karamelliseren.

4
- Verdeel de groenten en de rijst over de borden.
- Leg op ieder bord 2 kipspiezen per persoon.
- Schenk de saus uit de pan over de groenten en de rijst.
- Voeg eventueel sojasaus toe naar smaak.